Babyboom - ikke for meg!

Hvert sjette par får aldri barn. Foto: Shutterstock.com ©
Hvert sjette par får aldri barn. Foto: Shutterstock.com © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kvinner med store gravide mager vralter av sted i gatene. Fedre med småbarn stiger av og på bussene, og parkene gir gjenlyd av livlige barns stemmer som kan gjøre selv den tristeste i godt humør. Man snakker om at det er babyboom i Skandinavia, men hvert sjette par får aldri barn.

Mange velger rett og slett ikke å få barn fordi de finner en tilværelse med barn uforenlig med den travle hverdag det moderne mennesket har i dag. Andre, som er ufrivillig barnløse, ville gjerne ofre alt for å kunne få et barn. I dag finnes det mange forskjellige måter for hvordan man kan utrede og løse fertilitetsproblemer, men prosessen kan være lang og følelsesmessig smertefull.

En lang og vond fertilitetsreise

For Heather og Aran Leaveusseur har fertilitetsreisen vært vanskelig. De er begge to lærere og har vært sammen i nesten ti år. De har aldri brukt prevensjon.- Vi hadde allerede før vi giftet oss en fornemmelse om at det nok ville bli vanskelig for oss å bli gravide. Det var først etter bryllupet for to år siden at vi forstod at vi hadde et virkelig problem, forklarer Heather.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer