Babynavnene inspirert av blomster

Du vil sannsynligvis ikke ha så lyst til å kalle barnet ditt prestekrage, syrin eller eføy. Men sjekk først hva det heter på engelsk – kanskje finner du favorittnavnet her?

SOMMER OG BLOMSTER: Lar du deg inspirere, finner du kanskje favorittnavnet her. Foto: Shutterstock.com ©
SOMMER OG BLOMSTER: Lar du deg inspirere, finner du kanskje favorittnavnet her. Foto: Shutterstock.com © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fra 2000-tallet har blomsterinspirerte navn blitt en trend både i innland og utland. Her viser vi deg noen blomstrende navneforslag.

Fire norske blomsterfavoritter

I Norge finner vi Linnea som absolutt mest populære blomsternavn. I 2013 ble var navnet på syvende plass over de mest populære navnene til nyfødte. I Sverige har navnet lenge vært på navneliste toppen, og over 60 000 har navnet. 

Linnea vokser på lyngmark i barskog. Stenglane kryper i mosedekket i skogbotnen, oftast i barskog. Linnea er ingen prangende plante med store, fargesterke kronblader, men tar du en titt på nært hold, ser du at hver enkelt klokke er helt nydelig. 

Iris: På tredje plass over mest brukte blomsternavn på norske kvinner finner vi Iris. Navnet kommer fra grest og betyr regnbue og er også en planteslekt i sverdliljefamilien. Navnet har vært i bruk i hele 1900-tallet, men doblet sin popularitet rundt 2005.

Lilly er også på lista over populære navn i fjor, på en 27 plass. Navnets opprinnelse er fra latin og blomsterarten lilje. I Mammanett navneleksikon finner du mange varianter av navnet. Som for eksempel Liliana, Lilien, Lillan, Lillianne med fler. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer