øretelefoner I Skjeden

Babypod skal gi fosteret musikk via skjeden

Kan det være et av de merkeligste produktene markedsført for gravide noen sinne?

ØRETELEFONER I SKJEDEN: Ville du puttet øretelefoner inn der nede? Foto: Shutterstock / S.Wacharaphong
ØRETELEFONER I SKJEDEN: Ville du puttet øretelefoner inn der nede? Foto: Shutterstock / S.Wacharaphong Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Hvis du har vært gravid noen gang, er du sikkert enig i at det finnes en milelang liste over produkter noen mener du trenger i svangerskapet. 

Nå er et nytt produkt lansert, nemlig øretelefoner du av alle steder skal putte i skjeden. Poenget skal være å gjøre det lettere for fosteret å høre musikk.

LES OGSÅ: Flere føder i 50-årene

«Easy to insert»

Navnet på produktet er Babypod og det består av et sett vanntette øretelefoner i silikon, som både skal være «easy to clean» og «easy to insert». 

- Dette er bare ekkelt og det har ingenting for seg, mener Elisabeth Lofthus, redaktør og daglig leder i Mammenett.no.

Hun sier til KK.no at produktet føyer seg inn i rekken av produkter vordende mødre ikke trenger.

Det finnes en rekke studier som viser at fosteret fra rundt uke 20 kan begynne å høre musikk og andre lyder. Blant annet har en studie fra Queen’s University i Canada, vist at fostre mot slutten av svangerskapet kan gjenkjenne mors stemme, ifølge Forskning.no

Den spanske produsenten av Babypod lener seg på en mindre studie fra fertilitetsklinikken Instituto Marques i Spania, hvor man mener å ha funnet ut at det er langt lettere for fosteret å høre lyder via skjeden enn utenfra.

- Babypod kan også brukes for å berolige den gravide, dersom hun er bekymret for lite aktivitet i magen, sier Mireia Folguera, kommunikasjonssjef ved fertilitetsklinikken Instituto Marques til KK.no.

LES OGSÅ: Christine leter etter noen som kan gi henne livmoren sin

ØRETELEFONER I SKJEDEN: Slik ser de ut, øretelefonene som skal brukes der nede.   Foto: Babypod
ØRETELEFONER I SKJEDEN: Slik ser de ut, øretelefonene som skal brukes der nede. Foto: Babypod Vis mer

Skal skape emosjonell tilknytning

Lofthus, som har bakgrunn som spesialsykepleier, har imidlertid ingen tro på at produktet gjør det lettere for fosteret å høre musikk. 

ELISABETH LOFTHUS: Redaktør og daglig leder i Mammanett.no. Foto: Mammanett.no
ELISABETH LOFTHUS: Redaktør og daglig leder i Mammanett.no. Foto: Mammanett.no Vis mer

- Fosteret hører godt lyder uten at du trenger å putte noe som helst opp i skjeden, mener Lofthus.

Fordi fosteret lettere skal kunne høre musikken når den kommer fra skjeden, mener den spanske produsenten at Babypad kan bidra til å stimulere fosteret kognitivt. 

- Men den vanligste grunnen til at gravide kjøper Babypod, er at de ønsker å skape en emosjonell tilknytning til barnet, forteller Lluis Pallares, en av gründerne bak produktet til KK.no.

Mammanett.no har flere ganger omtalt produkter som markedsføres mot gravide, deriblant et ikke så helt ulikt produkt, øretelefoner som festes på magen.

Lofthus mener det finnes en rekke produkter som retter seg mot gravide, som verken den gravide eller babyen egentlig har behov for.

- Jeg tror de fleste gravide i Norge er oppegående nok til å skjønne at dette er produkter som noen primært ønsker å tjene penger på. Men ok, det gir oss en god latter i alle fall.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer