Bæresele og bæremeis

Bæresele og bæremeis
Bæresele og bæremeis Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BæreseleBarnet vil kose seg når det kjenner varmen fra kroppen din og hører hjerteslagene dine når du bærer det mot brystkassen din. Barnet stimuleres ved bevegelse og stadig nye synsinntrykk.Bæresele kan være et godt supplement eller alternativ til barnevogn. Et praktisk alternativ når man skal reise med buss eller trikk?

En kombinasjon av bæreslynge og BæreseleBaby kan sitte i bæresele fra det er noen uker gammelt. Det er viktig at det sitter godt i selen og ikke "henger og dingler". Pass på at innstillingene er riktige og at barnet er godt spent fast. Babyer skal alltid ha nakkestøtte i en bæresele.

Som nybakt mamma og barselkvinne bør du være litt forsiktig med å belaste ryggen din med langvarig bæring. Når du holder babyen i armene dine, vil du skifte stillinger og belaste flere ulike muskler enn ved bæring i bæresele. Hvis babyen har en sterk pappa som gjerne vil trene litt ekstra, er jo dette en glimrende mulighet!

Spørsmål til helsesøster om bæresele:-"Jeg mener at jeg har hørt at babyer ikke skal sitte for lenge i bæresele om gangen fordi det kan skade ryggen deres. Stemmer dette?" Svar:-"Fysioterapautene gir råd om å ikke belaste ryggen for mye for tidlig. Noen ganger i bæresele er OK, maks en halv time, men mange ganger om dagen er ikke så heldig. Dessuten er det kanskje lurt å finne andre måter å roe tøtta på før dere blir helt utslitt. Ikke morsomt å bære 10kg rundt bestandig..." Hilsen helsesøster Cecilie

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer