Bæreslynge (bæresjal, babysling, bærefatle)

slynge
slynge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ei bæreslynge består av en tekstilinnretning, som man fester på egen kropp og bærer barn i. Det finnes mange ulike typer. Her kan du lese mer om disse.

Nærhet mellom voksen og barnVed å bære barnet vil mor, far og andre omsorgspersoner å få en god nærhet til barnet, samtidig som barnet får en naturlig stimulans og en følelse av grunnleggende velbehag. Undersøkelser har vist at i kulturer hvor spedbarn blir båret mye, gråter de gjennomsnittlig mye mindre.

"Jeg bærer barnet mitt på kroppen fordi vi begge har godt av det. Jeg har båret ham mye siden han ble født og det har hjulpet meg til å utvikle en spesiell god nærhet til ham. Bæringen har hjulpet ham til å bli godt kjent med meg. I og med at han alltid er i samme høyde som meg, har han hatt de beste muligheter til å studere meg og mine ansiktsuttrykk, kroppsspråk osv. Mine bevegelser og lyden av hjerterytmen min har roet ham ned når han har behøvd dette. Når han sitter i bæretørkleet har han en spesiell stille våkenhet over seg. Jeg elsker å se det konsentrerte ansiktet hans følge nøye med på det som foregår rundt ham." Solveig Wahl Ekedahl

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.