«Bare fattige mennesker handler på Cubus»

Alenemamma trodde knapt sine egne ører da hun hørte hva nabobarna snakket om. 

OPPTATT AV MERKEKLÆR: Tobarnsmoren ble veldig overrasket da hun hørte hva seksåringene snakket om. Foto: Shutterstock, NTB Scanpix (Illustrasjonsfoto, personene på bildet har ingen forbindelse med personene i saken).
OPPTATT AV MERKEKLÆR: Tobarnsmoren ble veldig overrasket da hun hørte hva seksåringene snakket om. Foto: Shutterstock, NTB Scanpix (Illustrasjonsfoto, personene på bildet har ingen forbindelse med personene i saken). Vis mer
Publisert

– Jeg kunne ikke tro mine egne ører. Det er vondt å høre et barn som nettopp har begynt på skolen fortelle andre barn at «mammaen din er fattig» fordi hun handler på feil butikk, forteller Marianne Hennøen (26).

Marianne er alenemamma til to jenter på seks og åtte år og sier at hun allerede har begynt å føle presset om å kjøpe merkeklær.

Det hele toppet seg da hun for litt siden overhørte en samtale mellom noen nabobarn som mente at det kun er fattige mennesker som handler klær på Cubus.

– Når du hører slike kommentarer blir du jo litt bekymret. Jeg er alene med to barn og har ikke mulighet til å kjøpe dyre merkeklær. Det å bli stemplet som fattig fordi vi handler på Cubus er ikke gøy for noen av oss, sier hun.

Hun tror enkelte foreldre velger å kjøpe dyre merkeklær fordi de er redde for at barna skal bli mobbet, men at det samtidig er foreldrene selv som lærer barna å se ned på andre som går med Cubusklær.

– Vi har bodd på forskjellige steder og har fått kjenne de ulike miljøene. Jeg har opplevd at barn blir ledd av fordi de ikke har Kari Traa treningsklær og jeg har sett skolesekker bli kastet fordi noen hadde sagt det var feil merke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.