Babynavn

Bare syv kvinner heter dette i Norge

– Folk er redde for at navnet de velger skal bli en landeplage om noen år.

EN STJERNE ER FØDT: Så hvorfor ikke hente inspirasjon fra nettopp stjernehimmelen? FOTO: NTB
EN STJERNE ER FØDT: Så hvorfor ikke hente inspirasjon fra nettopp stjernehimmelen? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Nybakte foreldre får gjerne stjerner i øynene når de kikker på den nyankomne. Og hvorfor ikke kikke mot stjernene og himmelhvelvingen for navne-inspirasjon? For mange foreldre er det nemlig viktig at navnet man velger ikke er for mye brukt.

– Vi blir stadig vekk kontaktet av folk som ønsker å finne sjeldne navn til barna sine, uttalte sier Jørgen Ouren (69), seniorrådgiver ved Statistisk sentralbyrå til KK i denne saken om sjeldne navn.

Han har ansvar for den årlige navnestatistikken.

– Folk er redde for at navnet de velger skal bli en landeplage om noen år. Men det finnes så ufattelig mange navn, så det er nærmest umulig å si hvilke som er de aller mest uvanlig.

Så hvis vi skal virkelig tenke utenfor boksen - ja til og med løfte blikket mot stjernehimmelen og astronomien, kan kanskje disse navnene være noe å vurdere?

Jentenavn:

Ariel er den fjerde av Uranus' måner. I Norge er Det er 481 kvinner som heter Ariel. Det er for øvrig også et navn 121 menn bærer som sitt fornavn, ifølge SSBs navnestatistikk. (Alle tall nedover i saken er hentet herfra.)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer