Undersøkelsen ble foretatt blant 9000 barn i alderen 2-9 år.
Ingen norske barn deltok, men i løpet av en periode på to år undersøkte man barn i Sverige, Belgia, Tyskland, Estland, Ungarn, Spania, Italia og Kypros.
Alt for høyt
Resultatene viser at for disse barna utgjorde sukker i snitt en fjerdedel av energien de får fra mat. Verst var resultatene fra Tyskland, hvor barna fikk 30 prosent av energien fra sukker.
I vårt naboland Sverige lå resultatet på 22 prosent.
I følge professor i ernæringsvitenskap ved Universitetet i Oslo, Christian A. Drevon, er det sannsynlig at norske barn ikke er særlig annerledes enn svenske.
– Brus er det som betyr mest for sukkerinntaket i Norge. Selv om inntaket av sukkerholdig brus har blitt mindre, er vi fortsatt blant dem som drikker mest brus i verden. Vi spiser dessuten mye godteri, sier han til Forskning.no
LES OGSÅ: Slik lærer du barna å like grønnsaker
Sukker er også bra
Undersøkelsen skiller imidlertid ikke mellom tilsatt sukker, melkesukker og fruktsukker.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger