Barn i pulk

Slik legger du til rette for at barnet ligger godt og trygt.

FLERE TYPER PÅ MARKEDET: Her er Røde Kors råd til hva du bør se etter når du skal kjøpe pulk.  Foto: Produsentene
FLERE TYPER PÅ MARKEDET: Her er Røde Kors råd til hva du bør se etter når du skal kjøpe pulk. Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med en pulk kan hele familien komme seg ut på ski og få en hyggelig naturopplevelse. Men husk at å dra pulk er tungt og krever litt trening. 

Legg til rette for at barnet ligger godt og trygt. Røde Kors og Fjellpulken gir deg her flere gode råd.

Tur med pulk på barnets premisser 

Tur med barn i pulk bør ikke være utflukter med mål om å gå langt og fort. På slike turer skal samholdet og felles glede over å være ute på tur settes i høysetet.

Mens familiemedlemmene som går på ski er aktive, blir passasjeren liggende passiv i pulken. Noen barn sover, mens andre er lys våkne og vil kanskje fort begynne å kjede seg.

LES MER: Barn på ski

Gå derfor korte etapper og la gjerne barnet komme opp for å leke. Om barnet allerede hargjort sine første, stabbende skritt på ski, så legg skiene i pulken og la den yngste få prøve seg når det er behov for rast eller hvilepause.

Om man bruker sunn fornuft i forhold til vær og temperatur så er det å ta med barnet ut på tur i pulk en meget fin aktivitet! Det er viktig at barnet føler seg trygg og bekvem, men tilpasser man det så vil disse første turene og naturopplevelsene være avgjørende i forhold til hvilket forhold barnet vil få til friluftsliv i årene som kommer. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer