Barn og hund

Barn og hund
Barn og hund Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Barn og hund er en kombinasjon som krever at du tenker gjennom og er bevisst på en del ting. Turid Rugaas er forfatter av boken “På talefot med hunden”. Her gir hun råd til foreldre som har spørsmål om hundehold og barn.

Har hund som ikke er vant til barn - Hvordan vil det gå hvis vi får barn? Jeg har en belger hannhund på 4 år som ikke er vant til barn, han bjeffer når de kommer for nære spesielt hvis de bråker mye. Vi har heller ingen barn i vennekretsen vår. Han er ikke spesielt interessert i andre en de menneskene han kjenner. Det tar litt tid før han blir fortrolig med nye mennesker men da er han veldig trofast og finner seg i alt. Hvordan tror du det går hvis vi får egne barn ?? man leser så mye skrekk historier i aviser om barn og hund. mvh labbetuss

Svar:Det kommer til å gå helt utmerket. Det som hører til flokken blir noe helt annet, og hvis dere lar ham få ta del i det å være sammen med barnet, ikke kjefter på ham hver gang han vil ta kontakt osv så kommer hunden din til å bli verdens beste barnepasser. Det er ingen som er så flinke og tålmodige som hunder er med valper, og barnet blir en valp i familien. Det kan bli litt konflikter hvis dere ikke lar ham få være med i familiekretsen, når barnet begynner å krabbe rundt og senere gå og vil være ganske plagsomt, men da må hunden beskyttes for barnet - det ansvaret må dere ta. Jeg hadde 4 hunder da det ble tvillinger her i huset (barnebarn), og 2 av dem kunne sant og si ikke fordra unger. Det ble aldri noe problem. De gikk sin vei hvis de ble lei, og barna fikk aldri lov å plage dem. Den som var surest på unger generelt var den som passet på dem så de ikke gikk seg bort når de ble så store, og kom og sladret til moren når ungene skrek og hun ikke hadde hørt det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer