Barn reagerer på foreldres nettbruk

- Det å føle at verdien man har som menneske er på tredjeplass etter Facebook og Twitter er ikke godt for noen, sier psykolog.

BARE DELVIS TILSTEDE: Ny undersøkelse viser at mange barn reagerer på foreldrens tidsbruk på pc og mobil. Foto: NTB Scanpix
BARE DELVIS TILSTEDE: Ny undersøkelse viser at mange barn reagerer på foreldrens tidsbruk på pc og mobil. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det diskuteres mye rundt barns skjermbruk, men hva med oss foreldre; hva gjør det med barna våre at vi tilbringer store deler av fritiden vår med øynene klistret til skjermen?

I en ny undersøkelse foretatt av analysebyrået Penetrace på vegne av Telenors Foreldreskolen.no kom det frem at over 80 prosent av de spurte barna har reagert på mamma og pappa sin overdrevne bruk av tid foran pc-en eller mobilen.

Samtidig svarte hele 40 prosent av foreldrene at de ikke tror at deres skjermbruk har vært et problem for barna.

Totalt 1600 foreldre og 500 barn i alderen 10-15 år svarte i undersøkelsen.

Bruker mer tid på skjerm enn de er klar over

Rita Astridsdotter Brudalen i Medietilsynet mener det er viktig at foreldre er gode rollemodeller for barna sine når det gjelder bruk av telefon og pc.

– Gode vaner og holdninger starter i hjemmet, også når det gjelder det digitale livet. Foreldre og barnas nærmeste er uten tvil de viktigste personene når det gjelder å skape vaner, å adoptere handlingsmønstre og væremåte. Alt som skjer foran barna blir en naturlig del av livet deres, noe de anser som normalt; fordi det er normalt for dem. Påvirkningskraften foreldre har overfor barn er mye større enn de fleste foreldre kanskje tror, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer