Barn sier de skumleste ting...

SKUMLE UTTALELSER: Barn kan noen ganger si ting som skremmer vettet av foreldrene sine. Foto: Colourbox
SKUMLE UTTALELSER: Barn kan noen ganger si ting som skremmer vettet av foreldrene sine. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Barn sier mye genialt, men noen ganger kommer det ting somkan få hårene til å reise seg på ryggen din.

For noen måneder siden spurte en bruker av det amerikanskenettforumet Reddit om andre hadde opplevd at barnet hadde sagt noe skummelt.Responsen var overveldende og per i dag har mange tusen delt sin historie - denene skumlere enn den andre! 

Og da vi spurte Mammanetts lesere på vår Facebookside ble det også delt mange historier. 

Er sønnen din den neste «Dexter»?

Om du har sett litt for mange skrekkfilmer eller serier à la «Dexter» er ikke dettekommentaren du vil høre: 

– På spøk spurte jeg sønnen min «Hva er den bestemetoden for å få seg en kjæreste?» Syvåringen svarte «Si at hun skal være kjæresten min,ellers vil hun aldri se foreldrene sine igjen.»

At søskensjalusi kan være en utfordring er ingen hemmelighet. Hadde vi vært foreldrene til denne jenta, hadde vi nok kanskje holdt et ekstra øye med henne i tiden fremover:

– Min tre år gamle datter stod ved siden av sin nyfødte lillebror og så på ham en stund. Deretter snudde hun seg, så på meg og sa «Pappa dette er et monster… vi burde begrave det!».

SOM TATT FRA "ÅNDENES MAKT": Toåringen forutser andres sykdom. Foto: Colourbox
SOM TATT FRA "ÅNDENES MAKT": Toåringen forutser andres sykdom. Foto: Colourbox Vis mer

 

Sønnen «ser»  sykdom og død 

Vi i Mammanett spurte våre lesere på Facebook om de noengang hadde opplevd noe lignende. Et av svarene vi fikk var fra Cecilie somforteller at hennes fireårige sønn har fått dem til å grøsse mer enn en gang.

–Min mor og jeg sto på utsiden av døren inn til et pasientrom på sykehuset og pratetmed noen. Da sier sønnen min til meg, rolig og bestemt «Om ikke mormor skal til enannen planet i dag, så skal hun som bor der inne» og peker på ene rommet. 

– Vible stående å prate ferdig med de vi pratet med, og dette rommet han pekte påfikk besøk. Da kom sykepleier ut og meddelte de besøkende at vedkommende døde for5 min siden, forteller Cecilie.

– Kan det ha vært tilfeldigheter som utløste din sønns utsagn? Eller noe som påvirket ham?

– Han vet at folk er i himmelen når de dør. Han er ikke opptatt av planeter. Men han hadde lenge før dette , sett filmen Svein og rotta, der den døende bestemoren ifølge barna skal bli hentet til en annen planet. Jeg har aldri hørt han prate om planeter hverken før eller etter, understreker hun.

En annen gang insisterte sønnen hennes på at hun måtte ringeen gammel nabo for å høre om han hadde det bra. Grunnet tidligere erfaringermed sønnen, valgte Cecilie å gjøre som han sa.

– Mannen ble glad da jeg ringte, siden det var en stund siden sist. Jeg forklarte hva sønnen min haddebedt meg om, da ble han stille og begynte å gråte. Det viste seg at vår gamle nabo hadde fåttbeskjed om at han hadde fått strupekreft samme ettermiddag, forteller hun.

SER DØDE MENNESKER: Er barn mer mottakelige for det overnaturlige enn voksne? Foto: Colourbox
SER DØDE MENNESKER: Er barn mer mottakelige for det overnaturlige enn voksne? Foto: Colourbox Vis mer

 

Sorte engler og død

Kari forteller på Mammanetts Facebookside at sønnen på to år stadig ser en mann i svartkappe, nesten som en engel. – Det er veldig rart for så vidt jeg vet har ingensnakket med ham om hverken svarte kapper eller engler. Han påstår at han er ikjelleren og noen ganger på rommet, forteller Kari. 

En annen av Mammanetts lesere Cecilie R.S. forteller atdatteren hennes flere ganger har fortalt om møter med døde mennesker.

– Da minmamma gikk bort, fortalte hun at hun leke med mormor før hun skulle legge seg inoen måneder etterpå. Da var hun tre år gammel, forteller Cecilie.

– I fjorsommer mistet vi en nær venn i bilulykke på kvelden. Neste morgen kom datterenmin og sa at denne personen hadde grått hos henne om natten, forteller hun.  

Barn som "ser" døde mennesker

Et tema som går igjen er barn som ser døde mennesker. Uansett hva man tror på, kan man virkelig begynne å lure når man hører historien som denne Reddit brukeren forteller:

– Sønnen min har siden treårsalderen alltid fortalt meg om den skumle mannen som lever i mine foreldres soverom. Han snakker alltid om det etter at vi har besøkt dem. Jeg gjorde den tabben en gang at jeg spurte ham hvordan mannen ser ut. Sønnen min svarte «Åh, han har ikke ansikt!».

En annen Reddit-bruker forteller: - Broren min pleide å ha en «liksomvenn» som het Bestemor Rose. Han sa hun var død og at hun hjalp ham når han fargela. 

Spøkelser eller Skybert?

En undersøkelse fra University of Washington og University of Oregon viser at usynlige venner ikke er et unormalt fenomen – to tredjedeler av alle barn har det. 

- Oppdiktede venner og relasjoner er ofte en del av barns fantasiverden, og dermed kan man ikke avskrive dette som tegn på ”psykiske skavanker”, skriver psykolog Sondre Risholm Liverød på webpsykologen.no.

...og vi antar at skremmende utsagn fra barnemunn heller ikke bør overtolkes som overnaturlige fenomener?

På den annen side: Hvem vet, kanskje Albert Åbergs "Skybert" også var en gammel, hensvunnet slektning? 

LES OGSÅ: Fantasivenner 

Skremmende glad i mamma.. 

Til slutt en historie fra en Reddit-bruker, som både er skummel og litt søt på en gang:

–Femåringen min sa: «Mamma når du dør, skal jeg putte deg i en glasskrukke slikat jeg kan spare deg og se deg for alltid». Hvorpå seksåringen min kommenterte «Dumming,hvor skal du finne en glasskrukke som er så stor?».

Har ditt barn sagt noe som har fått hårene til å reise seg på ryggen din?

Fortell oss din historie i kommentarfeltet nedenfor (logg inn) 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer