Barn som biter

barn som biter
barn som biter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Små barn biter, klorer, river i håret og slår fordi de er frustrerte. Og som oftest er de frustrerte fordi de ikke får gitt uttrykk for det de vil. De har ikke språk, og de mangler gode strategier for hvordan de skal løse en konflikt.

Små barn er egosentriske. De klarer ikke å sette seg inn i andre barns følelsesliv. De ser en leke, vil ha den leken, og får de ikke leken, så skaffer de seg den ved å for eksempel ta leken ut av hendene på det barnet som hadde den. Går ikke dette, så er veien kort til å ta tak i håret og røske til. For hva skjer da? Jo, barnet slipper leken, og leken blir min! Mission completed!

Så hva gjør man?Igjen vil jeg trekke frem mitt favoritt sitat: "All atferd som forsterkes med en reaksjon, øker i omfang!" Men selvfølgelig må man handle når et annet barn blir bitt. Det aksepterer man ikke. Men istedet for å gi barnet mye oppmerksomhet som følge av handlingen, så anbefaler man heller å ta barnet ut av leken.

Det nytter allikevel ikke å legge ut en lang utgreiing om at dette er uakseptabel atferd og slik kan man ikke gjøre og så videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer