<strong>FOR BARNAS SKYLD:</strong> Ferievanene endrer seg når man blir foreldre, og barna har stor påvirkningskraft for valg av reisemål.
FOR BARNAS SKYLD: Ferievanene endrer seg når man blir foreldre, og barna har stor påvirkningskraft for valg av reisemål. Vis mer

Barna har makt over ferievalget

Publisert
Sist oppdatert

Påvirker både reisemål, valg av hotell og hvem man reiser sammen med, ifølge ny undersøkelse. 

Det er Respons Analyse som har gjennomført reisevaneundersøkelsen for reiseselskapet Star Tour. Og tallenes tale er klar; Nesten 70 % av barnefamiliene som har svart forteller at barna påvirker ferievalgene i stor eller svært stor grad.

– Barn har makt når det kommer til ferievalg. For mange er det viktig med mulighet for «all inclusive» og en bamseklubb som gjør at foreldrene kan slappe av mens barna koser seg. Fornøyde barn gir fornøyde voksne, sier Informasjonsrådgiver i Star Tour, Kirsti Irgens Ertsås. 

LES OGSÅ: Turoperatørenes beste hoteller for småbarnsfamilier 

Vil til Spania 

Like mange forteller at det særlig er valg av reisemål som påvirkes av barna. Også når på året man reiser, valg av hotell og reiseform blir bestemt på grunnlag av barnas behov og ønsker. 33 prosent sier også at det påvirker reisebudsjettet.

Hele 77 prosent av barnefamiliene som deltok i undersøkelsene planlegger en utenlandstur det neste året. Og blant reisemålene troner Spania på topp.

36 prosent av barnefamiliene sier de kommer til å reise til Spania. Sol og varme er nemlig avgjørende for barnefamilienes ferievalg.

LES OGSÅ: Forsvarlig å ta med babyer til syden? 

Sol og varme viktigst 

Informasjonsrådgiver i Star Tour, Kirsti Irgens Ertsås.
Informasjonsrådgiver i Star Tour, Kirsti Irgens Ertsås. Vis mer

– 53 prosent av barnefamiliene sier at sol og varme er viktige momenter ved valg av utenlandsferie. Nesten halvparten av de spurte sier også at det å oppleve nye land og steder, samt ha muligheten til å kombinere sol og varme med nye opplevelser, er viktig for hvilket reisemål de velger, sier  Erstås. 

Mulighet for spa, miljøvennlig ferie og treffe nye venner er derimot mindre viktig for familiene. Bare fire prosent synes tilgang til spafasiliteter og behandlinger er viktig når man skal på tur.

Egen baby lounge 

Som barnefamilie har man imidlertid endel andre behov som gjerne må tilfredsstilles. Særlig med barn under to år innebærer både ferie og hverdag amming og skifting av bleier. Star Tour satser neste år på å lokke til seg ferieturistene med mulighet for egen baby lounge på sine Blue Village hoteller. 

– Baby Corner for barn 0-2 år er egne soner med air condition i nærheten av bassenganlegg eller strand, hvor mor og barn kan trekke seg tilbake. Dette er rolige områder med stellebord, vaskemuligheter og mikroovn til å varme tåteflasker. Man slipper å gå helt opp på hotellrommet for å skifte bleie, forteller Ertsås, som mener baby loungen gir gode muligheter for å bli kjent med andre småbarnsmødre i avslappende omgivelser - nesten som en barselklubb i syden.

For de store barna blir det mulighet for en frisone uten de voksne. Her kan man høre på musikk, surfe på nettet og gå på disko sammen med jevnaldrende.

For de bagasjetunge småbarnsfamiliene kommer også en prøveordning med innsjekking på hotellet.

–  På enkelte reisemål hvor vi flyr med vårt eget flyselskap til Oslo, vil det bli mulighet for innsjekking av baggasjen på hotellet. Så slipper man stresset med mange og store kofferter på terminalen, sier Lena S Petersson, kommunikasjons- og markedsdirektør i Star Tour.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer