Funkygine

- Barna mine får aldri en småbrisen feriemamma

Treningsprofil Jørgine Massa Vasstrand (31) med sterkt oppfordring til foreldre som drikker i samvær med barn.

FUNKYGINE: Jørgine Massa Vasstrand er en av Norges mest kjente blogg- og reality-profiler. Her med ektemannen Morten Sundli. FOTO: Espen Solli // TV2
FUNKYGINE: Jørgine Massa Vasstrand er en av Norges mest kjente blogg- og reality-profiler. Her med ektemannen Morten Sundli. FOTO: Espen Solli // TV2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den profilerte treningsprofilen Jørgine Massa Vasstrand (31), bedre kjent som Funkygine, kommer med en sterk oppfordring til foreldre som drikker i samvær med barna sine på bloggen sin.

Hun innleder med å beskrive moren Trude Vasstrand (56) som en mor som har vist datteren og sønnene et helt spekter av følelser - men aldri påvirket av alkohol.

«Gjennom oppveksten har gutta og jeg sett mamma eitrenes sint, helt i ekstase, kjempefortvilet, drittlei, veldig stolt, fryktelig skuffet, bekymret, lettet, ja hele følelsesskalaen faktisk … men vi har aldri sett mamma full, brisen eller på en snurr. Aldri. Vi har aldri sett mamma endre atferd eller bli annerledes».

Kunne ønske at barn slapp unna fulle foreldre

Selv er Jørgine mor til tre, og i blogginnlegget viser hun til en undersøkelse utført av alkovettorganisasjonen Av-og-til, der det kommer frem at 7 av 10 foreldre sier at de drikker foran barna når de er på sommerferie.

MOR OG DATTER: Treningsprofil Jørgine Vasstrand og moren Trude Vasstrand er begge blitt kjent gjennom TV2-programmet Funkyfam. FOTO: Espen Solli // TV 2
MOR OG DATTER: Treningsprofil Jørgine Vasstrand og moren Trude Vasstrand er begge blitt kjent gjennom TV2-programmet Funkyfam. FOTO: Espen Solli // TV 2 Vis mer

«Tenk hvordan det er for barn, da. En mamma eller en pappa som snakker høyere enn normalt, ler mer intenst, blir sintere, eller mer kjærlig enn vanlig, går ustødig, gir annerledes klemmer, er utilgjengelig eller rar i blikket. Ikke er seg selv rett og slett».

«Jeg skulle ønske barn slapp å oppleve slike uforståelige adferdsendringer hos foreldrene sine. Det er som sagt vanskelig nok som voksen».

Så mye synes barna at foreldre kan drikke

I undersøkelsen til alkoholvettorganisasjonen Av-og-til kommer det frem at mange barn synes det er ekkelt og ubehagelig at foreldre drikker, og at de synes det er vanskelig å forholde seg til den voksne når personen er påvirket av alkohol.

Jørgine er åpen om at hun har arvet følelsesspekteret av sin mor Trude, og at barna hennes «vokser opp med en mamma som er høyt og lavt, en mamma med masse følelser, og det kan sikkert være travelt til tider», men at de aldri trenger å bekymre seg for å skulle være i samvær med en mor som er påvirket av alkohol - enten på ferie eller hjemme.

«De får aldri en småbrisen feriemamma med røde kinn og blanke øyne. Det skal de få slippe… og det er jeg takknemlig for at jeg aldri måtte forholde meg til da jeg var barn».

Jørgine er kjent fra TV2-serien «Funkyfam» og ledet også «Norges tøffeste» på NRK denne våren.

KK har sendt en forespørsel til Jørgine for en kommentar, men har foreløpig ikke fått svar.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer