Julegaver:

Barna til Emma (37) får 300 julegaver i år

- Jeg ville ikke ha forandret på noe.

SKAPER REAKSJONER: Den ekstreme julegavehandlingen til trebarnsmoren har skapt sterke reaksjoner. Foto: Skjermdump fra YouTube
SKAPER REAKSJONER: Den ekstreme julegavehandlingen til trebarnsmoren har skapt sterke reaksjoner. Foto: Skjermdump fra YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg jobber hardt for pengene mine, så hvorfor skal jeg ikke få lov til å gi barna mine litt ekstra til jul? spør trebarnsmoren Emma Tapping (37) når hun blir intervjuet av programlederne til tv-programmet «This Morning». 37-åringen har fått mye oppmerksomhet de siste dagene etter at det ble kjent at hun kjøper over 300 gaver til barna sine - hvert år.

Totalt har Tapping brukt 2000 pund på gaver til barna Mia (15), Ella (11) og Tatun (3), noe som tilsvarer cirka 22 000 norske kroner. Ifølge Virke kommer nordmenn i år til å bruke over 56 milliarder kroner på julegaver i 2017. De anslår at vi kommer til å handle for rundt 10 700 kroner hver i desember i år.

Britiske Tapping ligger dermed cirka 11 000 kroner over det gjennomsnittlige forbruket til nordmenn.

Til «This Morning» forteller trebarnsmoren at hun begynner med julegavehandelen allerede i januar, og bak henne ligger resultatet av ett år med shopping. I stuen hjemme på Isle of Man sitter Emma Tapping foran et tårn av presanger.

- Jeg ville ikke ha forandret på noe, svarer Tapping da programlederne spør om hun noen ganger tenker på å slutte med gavehandlingen. Se intervjuet fra 3:54.

LES OGSÅ: Vi kjøpte brukte leker i julegaver

37-åringen forteller at datteren på 11 har en popkornmaskin og en bok fra julen i fjor som hun ikke har brukt.

- Med tanke på alle gavene hun fikk vil jeg ikke si det er så ille.

- Hva slags reaksjoner får du? Folk har jo sagt til deg at de mener dette er altfor mye. Hva sier du til dem?

- Jeg jobber hardt for pengene mine, så hvorfor skal jeg ikke få lov til å gi barna mine litt ekstra til jul?

LES OGSÅ: - Går sport i å gi den dyreste gaven

Sterke reaksjoner

Julegavehandlingen til Tapping har virkelig satt fyr på både Facebook og Twitter. Etter at This Morning delte videosnutten fra intervjuet på Twitter, er det flere som har delt sine meninger rundt temaet. Mange mener Tapping bør få gjøre som hun vil, mens andre mener det er vanvittig med så mange presanger:

- Denne julen ønsker jeg meg en ball og mat. Jeg trenger også et teppe

Dessverre er det ikke alle som får oppleve det å i det hele tatt få en gave til jul. Det fikk førsteklasselærer Ruth Espiricueta ved Monte Cristo barneskole i Texas i USA nylig erfare. Elevene til Espiricueta fikk nemlig i oppgave å skrive et brev til julenissen om hva de ønsket seg til jul.

«Kjære julenissen. Jeg har vært snill i dag. Denne julen ønsker jeg meg en ball og mat. Jeg trenger også et teppe» sto det i et av brevene.

Når en 7 år gammel jente med navn Crystal skrev at hun ønsket seg mat og et teppe i julepresang - bestemte læreren seg for å gjøre grep.

- Jeg begynte å lese brevene, og jeg hadde ikke forventet å høre henne si «jeg trenger mat, men jeg trenger et teppe mer». Da jeg spurte henne om hvorfor hun trengte et teppe mer enn mat, så svarte hun: «Jeg kan spise på skolen. Men teppet jeg har hjemme er ikke varmt nok», forteller Espiricueta til Valley Central.

Læreren delte umiddelbart det hjerteskjærende brevet på Facebook-profilen sin:

«Det gjør meg veldig trist når elevene mine ber om mat, tepper eller en seng istedenfor leker til jul. Som lærer knuser det hjertet mitt når jeg hører dette. Forhåpentligvis vil jeg kunne oppfylle minst en av deres julegaveønsker», skrev hun.

Innlegget høstet rask respons. ​Les resten av saken her.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer