Brukthandel:

Barnefamilier kan spare mange tusen kroner i året på å kjøpe mer brukt

- Men undersøkelse viser likevel at 1 av 5 foreldre velger å kun kjøpe nye produkter til barna sine.

BRUKTHANDEL: Selv om det er mange penger å spare på å kjøpe brukt, sier en av fem foreldre at de kun kjøper nye produkter til barna sine. Foto: Scanpix
BRUKTHANDEL: Selv om det er mange penger å spare på å kjøpe brukt, sier en av fem foreldre at de kun kjøper nye produkter til barna sine. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg synes det er viktig å lære barna at man ikke trenger å kjøpe alt nytt. Både fordi man selv kan spare mange penger, men også av hensyn til miljøet, sier tobarnsmor Silje Wergeland Mathisen (39).

Silje forteller at det å kjøpe og selge brukte saker etter hvert har blitt litt av et familieprosjekt.

Da datteren Heidi (12) sparte til egen pc, fikk hun inn flere tusen kroner på å selge leker hun ikke lengre hadde behov for. Dette inspirerte lillesøster Anette (9) som foretok en storopprydding av rommet sitt slik at hun kunne legge ut leker for salg. Gleden var enorm da det tikket inn litt penger til henne også.

Familien selger nå unna ting fortløpende og har oppdaget at den beste salgsperioden for leker er like før jul.

– Vi har jevnlig opprydning på barnerommene og legger ting jentene ikke bruker ut på Finn.no. Det har etterhvert blitt veldig motiverende for barna å se at de kan få igjen penger for ting de er ferdige med og har behandlet pent. De har fått inn mange tusen kroner hver og har også bidratt til innkjøp av sine egne nettbrett, forteller Silje.

– Jeg hjelper barna med å ta bilder og legge ut annonser, men det er de selv som bestemmer hva de vil selge. Så diskuterer vi hvor mye de kan få for det som skal selges og de får selv pengene når det er solgt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer