Barnehoroskop

I følge astrologen har stjernene litt av hvert å si når det gjelder ditt barns personlighet.

Publisert
Sist oppdatert

 

Barnehoroskop

Gjennom astrologien kan vi bli kjent med våre barn. Selv om det er store variasjoner innenfor hvert stjernetegn, så er det noen grunnleggende fellestrekk som det kan være greit å være forberedt på når nurket begynner å vokse opp. 

Vannmannens barn

21.januar – 19.februar

De små Vannmann-barna tilhører luftelementet, så dette er sosiale barn som trives best sammen med andre. De er styrt av planeten Uranus, som står for bl.a. originalitet og plutselige hendelser, og dette gir ofte morsomme og kreative barn. De trenger mange forskjellige venner som de kan snakke med sine mange ideer med. Stor frihet og spillerom er viktig, og de blir nesten syke av å føle at de blir kontrollert eller holdt fast. Vannmannens barn liker ikke å følge massene, men er gjerne noe helt for seg selv.

Råd til foreldrene:  Ikke prøv å kontrollere barnet ditt, da kommer opprøreren frem. Oppfordre barnet til å bruke ideer konstruktivt.


Fiskens barn

19.februar – 20.mars

De små Fiske-barna tilhører vannelementet, og disse barna lever i sin egen følelsesverden. De har masse motstridene tendenser, og er utrolige følsomme. De suger til seg alle andres følelser også, og det kan være vanskelig for dem å skille hva som er deres eget og hva som er andres. Fiskenes barn ofte er de snilleste av alle stjernetegn. De vil gjerne hjelpe alle de møter, og setter seg selv sist. Fantasi, musikk, kunst og kreativitet er viktig for dem.

Råd til foreldrene: Gi barnet plikter og ansvar slik at de ikke bare kan dagdrømme. Ikke press barnet inn i harde konkurrerende miljøer.

Værens barn

1.mars – 20.april

De små Værene tilhører ildelementet, og de høres og synes godt. Væren er styrt av planeten Mars, som står for bl.a energi, vilje og pågangsmot, så her går det unna i svingene. Du kan forvente deg mye moro, og de snakker og gjør masse før de tenker seg om. All energien fører til at de gjør noe nesten hele tiden, og de vil elske å vise at de er fysisk sterke. Tålmodighet er ikke det de har mest av, og den korte lunten kan ofte få eksplosive utbrudd. Fordelen er at det går fort over. Behovene skal oppfylles NÅ!

Råd til foreldrene: Forklar HVORFOR de ikke får lov til ting. Påvirk dem til fysisk aktivitet hver dag, ellers kan de bli aggressive og hissige.

Tyrens barn

21.april - 21.mai

De små Tyrene tilhører jordelementet, og her har vi noen virkelige livsnytere. Tyren er styrt av planeten Venus, som står for bl.a kjærlighet og harmoni. De elsker mat, god mat, og tar livet med ro. Tålmodig venter de på tur, og de tåler mye før de blir sinte. Som regel er dette rolige og fornøyde små barn som elsker å bli kost med. Musikk er også noe Tyren er glad i. De liker ikke raske forandringer. Ting skal være forutsigbart og trygt. De har også evnen til å fullføre det de begynner på.

Råd til foreldrene:  Forbered barnet i god til hvis noe avviker fra det faste tidsskjemaet. Pass på at barnet ikke blir overvektig

Tvillingens barn

22.mai – 21.juni

De små Tvillingene tilhører luftelementet, noe som forteller om et mentalt og sosialt barn. Tegnet er styrt av planeten Merkur, som står for bl.a. kommunikasjon og evnen til å tenke. Tvilling-barnet snakker ofte tidlig, og de snakker mye. De snakker seg inn og ut av ting, og er utrolig nysgjerrige. Tvillingen er svært sosial og elsker å samle folk. Fantasien er stor, og de er ikke alltid så nøye på grensene mellom fantasi og virkelighet.

Råd til foreldrene:  Lær Tvilling-barnet viktigheten av rett og galt. Gi barnet frihet til å komme og gå uten å føle seg tjoret fast.

Krepsens barn

22.juni – 23.juli

De små Krepsene tilhører vannelementet, noe som vitner om et barn styrt av sine følelser. Krepsen er styrt av månen, som symboliserer intuisjon, innlevelse og mor/ familie. De små Krepsene er opptatt av trygghet hele livet. De vil helst ha vennene hjem til seg enn å bevege seg ut av huset. Får de kritikk lukker de seg inne i skallet sitt og kommer ikke ut før de har bearbeidet det selv. Krepser er snille og forsiktige men vil helst bestemme selv hva som skal skje og når. De forstår andre godt.

Råd til foreldrene:  Vær tålmodig med barnet. Ikke ha ukjente barnevakter!

Løvens barn

24.juli – 23.august

De små Løve-barna tilhører ildelementet, og de utmerker seg med en sterk vilje. De er styrt av Solen, som symboliserer personligheten, derfor vil Løver vil gjerne utmerke seg som noe for seg selv. De tar ofte ledelsen og setter i gang andre til å gjøre ting for seg. Kreativiteten er stor, og røverhistorier serveres for å få oppmerksomhet. Får de positiv oppmerksomhet, så blir de svært sjenerøse tilbake. Rollespill er ofte en favoritt.  De elsker applausen. Det er aldri kjedelig med Løve-barn i huset.

Råd til foreldrene:  Gi barnet masse skryt, og barnet stråler! Løver trenger faste grenser, som de vil teste ut mange ganger…

Jomfruens barn

24.august – 23.september

De små Jomfru-barna kommer til verden med skepsis og fornuft. De tilhører jordelementet, og de har stor sans for praktiske gjøremål. Planeten Merkur er deres planet, så de er svært tenkende og analyserende. Jomfruene er kanskje de mest ryddige og fornuftige av alle stjernetegn. Perfeksjonismen synes tidlig. Alt skal ha sin faste plass, og de liker ikke skitt på fingrene. De fremhever ikke seg selv, men de gjør masse bak kulissene og er det stjernetegnet man alltid kan stole på. 

Råd til foreldrene:  Ikke kritiser jomfru-barnet, de har nok selvkritikk som det er. Oppfordre dem til å gjøre ting med hendene, det er de flinke til.

Vektens barn

24.september – 23.oktober

Vekt-barna tilhører luftelementet, og man merker tidlig at de er omgjengelige og hyggelige små skapninger som ikke liker å krangle. De er styrt av planeten Venus, planeten for bl.a. kjærlighet og harmoni. De er de fødte diplomater, og de gjør alt for å hindre at både dem selv og andre kommer opp i bråk. Deres omgjengelige vesen gjør at de kommer seg lett frem i livet. Utfordringen deres er det å ta valg. De ser alle sider av en sak, og kan tenke seg om alt for lenge før det blir noe ut av det de planlegger.

Råd til foreldrene:  Oppfordre barnet til å velge aktiviteter de ønsker selv! Se opp for å presse dem til å oppfylle foreldrenes tapte ambisjoner.

Skorpionens barn

24.oktober – 22.november

De små Skorpion-barna tilhører vannelementet, og de lever intenst med sine følelser. De er styrt av planetene Mars og Pluto, som står for bl.a. energi, handlekraft og det å gå i dybden. Skopion-barna er ikke de som synes best, men dette plager dem ikke. De har en rik indre verden, og denne verden deler de ikke med hvem som helst. Det er noe hemmelighetsfullt over dem. De vurderer alt subjektivt og bruker sin intuisjon godt. De er meget lojale som venner.

Råd til foreldrene:  Ikke press barnet til å fortelle alt de tenker på. Ikke undervurder deres sterke intuisjon og sterke følelser.

Steinbukkens barn

22.desember – 20.januar

De små Steinbukk-barna tilhører jordelementet, og dette er barn som er født fornuftige og voksne. De er styrt av planeten Saturn, som står for bl.a. ansvar og arbeid. Steinbukk-barn virker ofte eldre enn de er, og de finner sjelden på noe tull og tøys. De kan ha problemer med å slippe seg løs og ha det bare moro. De kan nå et hvilket som helst mål de setter seg, for de har evnen til å planlegge og å tenke langsiktig. De er realistiske skapninger som vet at skikkelig innsats lønner seg.

Råd til foreldrene:  Oppfordre barnet til å leke og more seg. Respekter barnet for den det og sett pris på viljestyrken, som vil føre barnet langt.

Skyttens barn

23.november – 21.desember

De små Skytte-barna tilhører ildelemetet, så her blir det ikke mye hvile. De er styrt av planeten Jupiter, som står for bl.a. optimisme og ekspansjon. Skytte-barna er svært nysgjerrige og det kan være en utfordring å passe på dem. Plutselig er de ute av syne. Eventyrlysten følger dem til voksen alder, og det å filosofere og finne meningen med livet er noe de tidlig sysler med. Man kan forvente seg lange reiser og lang utdannelse for å tilfredsstille søket etter sin egen sannhet.

Råd til foreldrene:  Skytte-barnet vil akseptere grenser lettere hvis de får forklart HVORFOR.  Lær barnet betydningen av ansvar!

Skrevet av astrolog Rita G. Wilhelmsen

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer