Barnekostymene du enkelt lager selv

Spar tid og penger med disse tipsene!

HJEMMELAGDE KOSTYMER: Feiringer som Halloween og karneval trenger ikke koste skjorta om man lager kostymene til barna selv. Foto: Ardor, House of Paint, Anette Snarby
HJEMMELAGDE KOSTYMER: Feiringer som Halloween og karneval trenger ikke koste skjorta om man lager kostymene til barna selv. Foto: Ardor, House of Paint, Anette Snarby Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Halloween er like rundt hjørnet og mange unger har lyst til å kle seg ut. Det behøver ikke bety at du må tømme lommeboka. Med litt fantasi og pågangsmot, er det mulig å lage fine kostymer som ingen andre har.

Her er inspirasjon til barnekostymer du med enkle midler kan lage selv.

Elgkostyme

Dersom du tilfeldigvis allerede har en brun hettejakke og et par hvite hansker, så vil dette elgkostymet være så og si kostnadsfritt. Har du ikke det, vil det være lurt å ta turen innom nærmeste bruktbutikk.

Alt du gjør for å lage kostymet, er å fylle hanskene (for eksempel med fyll fra en gammel pute) og sy dem til hetten på jakka. Vips, så har du verdens søteste elg!

SØT LITEN ELG: Kostyme som er veldig enkelt å lage. Foto: House of Paint
SØT LITEN ELG: Kostyme som er veldig enkelt å lage. Foto: House of Paint Vis mer

KOSTYMET SOM SKILLER SEG UT: - Hvem vil vel ha på seg spidermandrakt eller supermandrakt som alle andre, når man heller kan være noe unikt som en Colgate-tannkrem, spør Linda på bloggen sin. Foto: Privat
KOSTYMET SOM SKILLER SEG UT: - Hvem vil vel ha på seg spidermandrakt eller supermandrakt som alle andre, når man heller kan være noe unikt som en Colgate-tannkrem, spør Linda på bloggen sin. Foto: Privat Vis mer

Tannkremtube

Dette kostymet krever at man er litt fingernem, men så kan det til gjengjeld gå i arv slik det har gjort i familien til Linda som skriver bloggen Absolutt Hjemme.

Hun forteller at kostymet ble sydd av moren hennes for 20 år siden, etter at søsteren plutselig fant ut at hun skulle være en Colgate-tannkremtube på karneval.

- Nå har jeg og mine søstre fått våre egne barn, og når de vil kle seg ut som noe spesielt er det Colgate-drakten som kommer frem fra sitt gjemmested. Drakten har vunnet både priser og diplomer, forteller hun.

LES OGSÅ: Slik får barna en fin Halloween

NÅR MAN ER UTE I SISTE LITEN: Det tar ikke mange minuttene å lage dette tøffe skjelettkostymet. Foto: Privat
NÅR MAN ER UTE I SISTE LITEN: Det tar ikke mange minuttene å lage dette tøffe skjelettkostymet. Foto: Privat Vis mer

Skjelettkostyme

Er du derimot ikke så glad i å sy, finnes det metoder å unngå det på også. Bloggeren Ardor laget dette skjelettkostymet til sønnen sin på få minutter og uten at det involverte nål og tråd.

Det hun gjorde var å kjøpe inn en svart trøye og stillongs, samt en sterk hvit tape (du kan for eksempel bruke lerrets-tape). Et perfekt kostyme å lage når man er ute i siste liten!

LES OGSÅ: Slik lager du en gresskarlykt til Halloween

MINECRAFT: Alle som er hektet på dette dataspillet vil digge å kle seg ut som karakteren Steve. Foto: Anette Snarby
MINECRAFT: Alle som er hektet på dette dataspillet vil digge å kle seg ut som karakteren Steve. Foto: Anette Snarby Vis mer

Minecraftkostyme

Dataspillet Minecraft har gått som en farsott blant barn og unge de siste årene, og det er derfor ikke rart at mange vil kle seg ut som den firkantede figuren Steve.

Å lage dette kostymet er lett, men tar litt tid. Det du trenger er klær som ligner, en firkantet pappeske og en god dose tålmodighet og maleferdigheter. (Sverdet på bildet er fra en leketøysforretning, men kan også lett lages i papp).

For å få pappesken til å sitte godt på hodet til barnet, fest den gjerne til en sykkelhjelm med dobbeltsidig tape.

GAMMELDAGS DUKKE: Fint kostyme som lar barnet få bruke favorittkjolen sin. Foto: Privat
GAMMELDAGS DUKKE: Fint kostyme som lar barnet få bruke favorittkjolen sin. Foto: Privat Vis mer

Opptrekksdukke

Om du har en slik søt liten dukke, er det jo rett for ille å kle henne opp i noe skummelt og stygt på Halloween – ikke sant?

«Nøkkelen» til trekkoppdukken er laget av toalettpapirruller, en isoporkule og papp som er limt sammen og spraymalt med gullfarge. For å feste den til ryggen har bloggeren Hart & Sew brukt et elastisk bånd som datteren hennes har rundt armene.

LES OGSÅ: Oppskrift på Halloween-muffins

BAMSE BRAKAR: Det er vanskelig å ikke la seg sjarmere av denne bjørnen. Foto: Privat
BAMSE BRAKAR: Det er vanskelig å ikke la seg sjarmere av denne bjørnen. Foto: Privat Vis mer

Bjørnekostyme

Dette søte bjørnekostymet lagde den kreative bloggeren Linda Karin til sønnen sin. Utgangspunktet var en brun body og strømpebukse.

For å få frem den lille «bjørnemagen», sydde hun en sort lapp på bodyen. Bjørnens ører ble laget av små tøystykker som hun festet en av storesøsterens hårbøyler.

Halen er en klut som hun rullet sammen og pakket inn i sort tøy. I tilfelle det ville bli ubehagelig å sitte på halen, festet hun den med borrelås på bodyen.

LES OGSÅ: Dette er leketøybutikkenes mest populære barnekostymer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer