Kosthold gravid

Barnelege Carina møtte seg selv i døra som gravid

Trosset gammel myte: - Det er krevende nok i seg selv å være gravid.

KOSTHOLDSEKSPERT: Barnelege Carina Saunders forsker på mors kosthold under graviditeten. FOTO: Gyldendal
KOSTHOLDSEKSPERT: Barnelege Carina Saunders forsker på mors kosthold under graviditeten. FOTO: Gyldendal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Man skulle kanskje tro at det å vite hvor viktig det er å leve sunt i svangerskapet førte til at jeg levde helt perfekt, men i starten merket jeg veldig at jeg bare hadde lyst på brus og godteri, smiler Carina Saunders.

Barnelegen og Instagram-profilen har travle dager. Ikke bare er hun nybakt mamma til to smårollinger på 18 og fem måneder, hun er også aktuell med boken «Ventetid. Barnelegens guide til graviditeten».

Boken er fylt med oppdaterte og vitenskapelige godkjente råd om hvordan gravide kan takle alt fra svangerskapskvalme til stress og angstfølelser underveis.

Carina, som til daglig jobber på Ullevål sykehus, er særlig opptatt av mors kosthold i svangerskapet, et tema hun også forsker på.

Men til tross for at hun vet hvor viktig kostholdet i graviditeten er, falt hun altså selv for fristelsen til å spise mat som ikke nødvendigvis var den aller sunneste.

– Selv om jeg i starten av graviditeten nok spiste for mye av det usunne, forsøkte jeg samtidig å få i meg nok vitaminer, fiber og alt annet som er bra. Jeg kunne for eksempel lage meg min favoritt smoothie med squash og spinat, eller en curry med mange grønnsaker. Slik kunne jeg senere spise en sjokolade med god samvittighet, fordi jeg visste at jeg fikk i meg nok av det gode, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer