Barneoppdragelse: 10 vanlige utfordringer

Hva gjør man når barnet tror det kan få alt på sin måte?

Barneoppdragelse: 10 vanlige utfordringer
Publisert
Sist oppdatert

Å være bortskjemt er bare én av ti vanlige problemstillinger innenfor barneoppdragelse. Her kan du lese om ti vanlige utfordringer og forslag til løsninger.

Foreldre må stole mer på seg selv

I dag er fokuset på riktig barneoppdragelse større enn noe annet. Men blir vi samtidig oppspist av forventningene til oss selv som forelder?

- En god nyhet er at holdningene har endret seg i løpet av de siste ti-årene, og spesielt etter at loven om at det var forbudt å slå barn trådde i kraft. Men som en mulig følge av dette, er man nå blitt en “forhandlingsgenerasjon” - det meste skal forhandles om, og barn har i stor grad nå noe de skulle ha sagt og ment noe om. Slik var det ikke før, sier professor i pedagogikk ved universitetet i Oslo, Stein Erik Ulvund. Han har skrevet bokserien Forstå barnet ditt, fra 0-16 år, og synes at i noen tilfeller kan barn få lov til å bestemme litt for mye i familien. Hvor går egentlig grensen?, spør Ulvund.- Foreldre i dag er ikke så strenge som kanskje deres foreldre var mot dem, men mange er veldig usikre på seg selv. Rådene fra fagpersoner spriker fra den ene kanten til den andre, så det er kanskje ikke så rart at foreldre begynner å lure på om de i det hele tatt gjør noe riktig i forhold til oppdragelse. Dette kan være den største utfordringen ved barneoppdragelse i dag, sier pedagogen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer