Barnepark kan være et alternativ til barnehage

barnepark
barnepark Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ida Jæger er styreleder i Austad Barnepark, og mener flere burde vurdere barnepark som alternativ når man har behov for barnepass. Opprinnelig ble barneparkene drevet av lokallag av sanitetsforeninger, husmorlag ol. og var et tilbud til barn som bodde i umiddelbar nærhet, man kunne alltid gå til parken. Etter hvert som byene har blitt større og familiehverdagene endret så har også barneparkene måtte tilpasse seg og mange har valgt å heller omorganisere seg for å kunne kalles barnehage og ha andre åpningstider. Barneparkene får også lite, eller ingenting i driftstøtte fra kommunene. Reduksjonen kom i takt med barnehageutbyggingen. Det er derfor et svært redusert antall barneparker igjen i Norge.

Asker og Bærum har de siste 2 årene hatt en økende pågang, så kanskje tyder dette på at etterspørselen etter barneparker er på vei opp igjen.

  

Austad Barnepark har historie tilbake til 1968 og er den eneste barneparken som er igjen i Drammen kommune. Vi har per i dag 15 barn og har løpende opptak til 20 barn, og to ansatte.

Hva er barnepark og hvordan skiller tilbudet seg fra barnehage?Ida forteller at en barnepark er et sosialt ute-tilbud til barn mellom 2år og 5 år, fra kl 10 til kl 14 hver dag, hvor barna leker ute nesten uansett vær og kun er inne for å spise sin medbrakte niste og for å bruke toalette/skifte bleie. En barnepark har ikke det pedagogiske kravet til lederne som en barnehage har og vi har også lite "organisert"lek, ungene får utfolde seg på eget grunnlag og initiativ. Hvis noen vil være litt i fred en dag så får de være det, ønsker noen å huske eller leke rollespill hver dag så får de lov til det, ungene bestemmer selv hva de vil leke og hvordan de vil leke det. Noen rettningslinjer har vi selvfølgelig, men de går mer på fornuft og "folkeskikk", man skal være snille og greie med hverandre og vise respekt for hverandre, store som små.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer