Barnesikring: Dette utstyret bør du ha

De fleste skadene for småbarn skjer i hjemmet. Heldigvis er det enkelt å sikre seg.

SKREKKSCENARIO FOR FORELDRE: Her er produktene du trenger for å sikre huset ditt. Foto: Shutterstock
SKREKKSCENARIO FOR FORELDRE: Her er produktene du trenger for å sikre huset ditt. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det er viktig at du dekker til stikkontakter, trapper og lignende, sier helsesøster Hege Christine Sørensen. Hun anbefaler foreldre om å legge seg ned på gulvet for å se rommet fra barnets perspektiv.

– Når man ligger i deres høyde ser man bedre hva som kan oppleves som spennende for barnet, det kan være ledninger og andre ting som henger ned, tipser hun.   

LES OGSÅ: De vanligste baby-ulykkene

Trappegrind forhindrer fall  

Helsedirektoratet har gitt ut brosjyren «Barns miljø og sikkerhet». Her tar de for seg hva som er de mest vanlige ulykkene blant små barn og hva man kan gjøre for å forhindre dem. 

Som nevnt er fall fra høyder et faremoment, også for de aller minste barna i alderen 0-6 måneder. I tillegg til fall fra stellebord forekommer det også at vippestol ramler ned fra bord eller andre høyder med barnet i.

Når barnet blir litt større og beveger seg mer, må man sørge for at alle trapper er sperret med grind. Men selv om man har sperret av trappen, er det viktig at også trappen i seg selv er så sikker som mulig. Det er fort gjort at noen i familien glemmer å lukke igjen grinden etter seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer