Barnestol

barnestol
barnestol Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En høy barnestol er aktuelt fra 7-9 måneders alder, når babyen kan sitte. Barnestolen gir barnet mulighet til å delta i familiens måltider og samvær ved spisebordet, men hvis barnet faller på gulvet, kan det skade seg. Det er praktisk å kjøpe en barnestol som man kan justere fot- og seteplate på i både høyden og dybden. Slik vil barnet kunne bruke stolen i mange år fremover.

De høye barnestolene er aldri helt veltesikre. Det er svært viktig at stolen er stødig og barn vil til de er cirka 1 1/2 år gamle trenge en tverrstang eller rem som skiller barnets ben. Slik vil barnet unngå å gli ut av stolen. Barn kan sette føttene i mot bordkanten og spenne fra slik at stolen velter bakover. Man kan evt. bruke en sikkerhetsrem og binde den til undersiden av bordet.Mange barn vil prøve å klatre ut av stolen og opp på bordet for å undersøke kopper og kar, noen ganger med varmt innhold. Vær oppmerksom!

Barnet kan sitte i høy barnestol når det selv klarer å sitte uten støtte. Babyer som ikke har lært å sitte enda, bør ikke sitte i høy barnestol. Babyer som delvis har lært å sitte, det vil si klarer å sitte uten støtte i 15-20 sekunder, må heller ikke sitte lenge ad gangen i barnestol. Det vil virke belastende på barnets rygg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.