Barnestol

barnestol
barnestol Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En høy barnestol er aktuelt fra 7-9 måneders alder, når babyen kan sitte. Barnestolen gir barnet mulighet til å delta i familiens måltider og samvær ved spisebordet, men hvis barnet faller på gulvet, kan det skade seg. Det er praktisk å kjøpe en barnestol som man kan justere fot- og seteplate på i både høyden og dybden. Slik vil barnet kunne bruke stolen i mange år fremover.

De høye barnestolene er aldri helt veltesikre. Det er svært viktig at stolen er stødig og barn vil til de er cirka 1 1/2 år gamle trenge en tverrstang eller rem som skiller barnets ben. Slik vil barnet unngå å gli ut av stolen. Barn kan sette føttene i mot bordkanten og spenne fra slik at stolen velter bakover. Man kan evt. bruke en sikkerhetsrem og binde den til undersiden av bordet.
Mange barn vil prøve å klatre ut av stolen og opp på bordet for å undersøke kopper og kar, noen ganger med varmt innhold. Vær oppmerksom!

Barnet kan sitte i høy barnestol når det selv klarer å sitte uten støtte. Babyer som ikke har lært å sitte enda, bør ikke sitte i høy barnestol. Babyer som delvis har lært å sitte, det vil si klarer å sitte uten støtte i 15-20 sekunder, må heller ikke sitte lenge ad gangen i barnestol. Det vil virke belastende på barnets rygg.

Andre stoler:


Det finnes også flere typer barnestoler som man kan henges direkte på bordet. Praktisk å ha med på reise, men passer ikke til alle bord. Husk at lette bord kan tippe ved belastningen av et barn i slik barnestol. Aldri gå i fra et barn som sitter i en slik stol.
Det finnes også stoler på markedet som man kan feste på toppen av en vanlig kjøkkenstol med rygg.

  

To eksempler på stolforhøyere.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer