<b>SMITTER: </b> De åtte barnesykdommene er smittsomme og mange i barnehage og skole blir gjerne smittet samtidig. Foto: Shutterstock.com ©
SMITTER: De åtte barnesykdommene er smittsomme og mange i barnehage og skole blir gjerne smittet samtidig. Foto: Shutterstock.com ©Vis mer

Barnesykdommer

Disse åtte barnesykdommene bør du vite om.

Her kan du lese om barnesykdommene. De fleste barnesykdommer gir barnet utslett, men ikke alle. De fleste barn får flere barnesykdommer. Vær beredt og les om symtpomer og anbefalt behandling ved de ulike barnesykdommene.

Når barnet har hatt en barnesykdom, kan det ikke få samme sykdom på nytt. Det gjelder alle barnesykdommene, unntatt skarlagensfeber. 

Les også: Test - hva kan du om barnesykdommene?

Dette er barnesykdommene

Barnesykdommer er en del av den større gruppen infeksjoner som samlet kalles barneinfeksjoner. Ordet barnesykdommer kan stregt tatt egentlig beskrive enhver sykdom som rammer barn, men vanligvis brukes det om de barnesykdommene som er listet under her. Begrepet barnesykdommer omfatter stort sett det samme som barnesykdommer med utslett. Kusma er et unntak.

Blant barnesykdommene regnes:

LOMMELEGEN: Barnesykdommer - de vanligste

Vaksine

Det vaksineres mot de fleste barnesykdommer i dag. Noen av dem er nesten utryddet. Men blant personer som ikke er vaksinert forekommer sykdommene hyppigere enn blant andre. 

Hvis man følger det anbefalte barnevaksinasjonsprogrammet vil barnet bli vaksinert mot kusma, røde hunder, meslinger og kikhoste. Disse barnesykdommene er derfor mindre utbredt enn de andre.

Saker spesielt utvalgt for deg:

Mest populære saker: