Bekkenløsning - hjelpemidler

Publisert
Sist oppdatert

Hvem har krav på hjelpemidler og hvor får du hjelp? For å få hjelpemidler via Hjelpemiddelsentralen i fylket gjelder disse reglene: Personer som har varig og vesentlig innskrenket funksjonsevne på grunn av sykdom, skade eller lyte kan få stønad til hjelpemidler fra folketrygden. Begrepet varig defineres som at den nedsatte funksjonsevnen har vart - eller forventes å vare – i over to år. Hjelpemiddelsentralene har et overordnet og koordinerende ansvar for formidlingen av hjelpemidler til funksjonshemmede. De finnes over hele landet. Hjelpemiddelsentralene kjøper inn og låner ut hjelpemidler for trygdens regning.

For å søke om hjelpemidler må du ta kontakt med kommunens eller bydelens Fysio- og Ergoterapitjeneste. De vil komme på hjemmebesøk og vurdere hvilke hjelpemidler du har behov for og hjelpe til med å skrive og begrunne søknaden til Hjelpemiddelsentralen. Du bør være forberedt på at behandlingstiden er lang (flere måneder).

Alle avslag på hjelpemidler skal gis skriftlig og du kan klage på avslaget. Personer som har midlertidige behov for hjelpemidler kan også få hjelp. De fleste kommuner har et hjelpemiddellager for midlertidig utlån – ofte kalt Korttidslager. Her kan du søke om lån av hjelpemidler hvis du ikke har hatt nedsatt funksjonsevne i over to år. Du kan henvende deg direkte til lageret uten å gå via Fysio- og Ergoterapitjenesten. Hjelpemidlene lånes ut for tre måneder av gangen med muligheter for forlengelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer