Missed Abortion

Bente-Lill Bergheim var gravid tre ganger, men mistet barnet alle gangene

Så kom gledesdagen. 28. desember i fjor ble lille Theo født.

SPONTANABORT: Bente-Lill Bergheim var gravid tre ganger, men mistet barnet alle gangene. - En missed abortion er det samme som en spontanabort som ikke har skjedd ennå, sier Øyvind Nytun, overlege ved Fertilitetsseksjonen ved St. Olavs hospital. Foto: Privat
SPONTANABORT: Bente-Lill Bergheim var gravid tre ganger, men mistet barnet alle gangene. - En missed abortion er det samme som en spontanabort som ikke har skjedd ennå, sier Øyvind Nytun, overlege ved Fertilitetsseksjonen ved St. Olavs hospital. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En missed abortion betyr at fosteret i livmoren er dødt, men at de kliniske tegnene på abort ikke har vist seg.

– En missed abortion er det samme som en spontanabort som ikke har skjedd ennå. Ved en spontanabort vil den gravide blø og miste fosteret. Ved en missed abortion har ikke symptomene kommet ennå, sier Øyvind Nytun, overlege ved Fertilitetsseksjonen ved St. Olavs hospital.

Rundt 20 prosent av alle graviditeter vil ende med en spontanabort eller missed abortion. Hvor tidlig en missed abortion kan oppdages, avhenger av hvor ofte man går til ultralydundersøkelse.

Hvordan fjernes det døde fosteret?

Før var det vanlig å ta en utskrapning, men nå er det medikamentell behandling som er førstevalget i de fleste tilfeller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer