Besøksbaby

Besøksbabyer sprer livsglede på aldershjemmene

Har du lyst til å gjøre noe meningsfylt i foreldrepermisjonen din? Mange syke- og aldershjem ønsker seg flere besøksbabyer.

BESØKSBABY PÅ ELDREHJEM: Et møte på tvers av generasjonene er hyggelig for alle involverte. FOTO: Livsglede for eldre
BESØKSBABY PÅ ELDREHJEM: Et møte på tvers av generasjonene er hyggelig for alle involverte. FOTO: Livsglede for eldre Vis mer
Publisert

– Vi legger besøket til den daglige trilleturen, det blir som å dra på kaffebesøk til besteforeldre, sier Marianne Nilsson.

De siste månedene har datteren Baarne Emmy (8 mnd) vært besøksbaby på Vadsø Bo og Omsorgssenter. Annenhver uke triller de to innom institusjonen, til stor glede for beboerne.

– Jeg var først ganske skeptisk, vi gjorde derfor et prøvebesøk som gikk kjempebra. Baarne er veldig rolig og har ikke noe imot at andre holder henne, så det var ikke problem å ta henne med på denne typen besøk, forteller hun.

Besøksbaby er et prosjekt som arrangeres av folkehelseorganisasjonen Livsglede for Eldre og som retter seg mot foreldre med barn i alderen 0-2 år. Som frivillig besøksbaby (og besøksforelder!) bidrar man til å skape livsglede for eldre mennesker på alders- og sykehjem.

Tilrettelegger etter babyens behov

Marianne forteller at senteret gjør det de kan for å få flere babyforeldre til å komme på besøk. De er veldig fleksible med tanke på når det tidsmessig passer best for babyen og de har gått til innkjøp av lekematter og leker.

Et typisk besøk varer i cirka en time og i løpet av denne tiden får de eldre, som har lyst og som kan, mulighet til å holde babyen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer