Bilder fra fødsel: Fotografens 20 favorittbilder

- Noen øyeblikk glemmer du aldri

STERKE ØYEBLIKK: Dette er fra en hjemmefødsel hvor barnet ble født mens moren stod på kne. Foto: Leilani Rogers
STERKE ØYEBLIKK: Dette er fra en hjemmefødsel hvor barnet ble født mens moren stod på kne. Foto: Leilani Rogers Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amerikanske Leilani Rogers har jobbet som fødselsfotograf siden 2011 og har under disse årene opplevd mange fødsler som har gjort et sterkt inntrykk på henne. 

Nettstedet Babycenter.com ba henne velge ut 20 av sine favorittbilder fra fødsel. Mammanett spurte henne om hvorfor hun valgte akkurat disse fotografiene. 

– En fødsel er alltid en fantastisk opplevelse, men noen øyeblikk glemmer du aldri. Dette er noen av disse øyeblikkene, svarer hun.

SE RESTEN AV FOTOGRAFIENE I BILDEKARUSELLEN NEDERST I ARTIKKELEN

LES OGSÅ: Trend - tar med fotograf på fødestua

SJELDENT ØYEBLIKK: Dette var en tvillingfødsel, hvor den ene tvillingen ble født i fostersekken. Foto: Leilani Rogers
SJELDENT ØYEBLIKK: Dette var en tvillingfødsel, hvor den ene tvillingen ble født i fostersekken. Foto: Leilani Rogers Vis mer

Ble født i full fostersekk

En av disse var en fødsel hvor barnet ble født i full fostersekk. Dette skjer særdeles sjelden og Leilani sier at denne opplevelsen var med på å stadfeste hennes kjærlighet for yrket som fødselsfotograf

– Da jeg gikk gjennom fotografiene senere den kvelden, begynte jeg å gråte fordi det var så vakkert og så sjeldent. Jeg følte meg så velsignet som fikk opplevde dette, selv om det bare var gjennom kameralinsen, sier hun til Babycenter.com.

LES OGSÅ: Slik foregår en fødsel hvis barnet ligger i seteleie

PÅ VEI UT: Her har fotografen knipset bilde akkurat i det hodet kommer. Foto: Leilani Rogers
PÅ VEI UT: Her har fotografen knipset bilde akkurat i det hodet kommer. Foto: Leilani Rogers Vis mer

Ønsker å huske mer

Leilani tror det å ha med seg en fotograf på fødestuen blir stadig mer populært fordi kvinnene ønsker å huske mest mulig fra opplevelsen. 

– Det er vanskelig å huske alle de små detaljene når du er midt i en fødsel, da det er en stor «innvendig» jobb. Morens tanker er ofte fokusert på å slappe av og presse for å få barnet ut. Hun oppfatter ikke alt som foregår rundt henne og det er gjerne ikke før barnet faktisk er forløst at hun åpner øynene og innser hva som akkurat skjedde, sier hun.

Opplever fødselen på en ny måte

Gjennom fødselsfotografiene mener hun at man bevarer minnene fra de forskjellige fasene i fødselen, morens utrykk og hennes øyeblikk av styrke og sårbarhet.

– Mange av mine klienter kommenterer at det å se bilder fra fødselen er som å gjenoppleve det på en helt ny måte sier hun.

Mammanett har fått tillatelse fra fotografen å publisere bildene. Fotografen har fått tillatelse fra foreldrene til å publisere bildene. 

LES OGSÅ: Ta med baby til fotografen?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer