Bli ikke overrasket om du fortsatt ser gravid ut etter fødsel

Hilaria bryr seg ikke, og viser stolt frem babymagen - fem dager etter fødsel

STOLT, NYBAKT TOBARNSMAMMA: Vakre Hilaria gjør ingenting for å skjule magen - tvert i mot. Foto: NTB scanpix/Instagram
STOLT, NYBAKT TOBARNSMAMMA: Vakre Hilaria gjør ingenting for å skjule magen - tvert i mot. Foto: NTB scanpix/Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Nei, jeg hadde ikke keisersnitt, forteller modige Hilaria Baldwin og viser frem babymagen på Instagram, fem dager etter fødselen.

Bildet gir ingen rom for tvil - Hilaria har ingen arr etter keisersnitt. Og magen bærer fortsatt preg av å ha rommet en baby i ni måneder. 

Den 30 år gamle livsstil og yoga-guruen fra USA, er også kjent som konen til skuespiller Alec Baldwin. 

- Vi er veldig glade for å ha fått en frisk liten gutt og jeg har det bra, forteller hun på sin Instagramkonto.

LES OGSÅ: Gravide mager finnes i alle størrelser - også XXL

Både hylles ogkritiseres

Mottagelsen hun får fra sine følgere er en blanding av respekt og hyllest fordi hun viser frem den ekte mammakroppen, mens kritikerne mener hun burde holdt det personlige bildet for seg selv.

Hilaria ble samme dag fotografert ute i New Yorks gater med tettsittende topp, og viser at hun er fullstendig komfortabel med kroppen til en kvinne som nettopp har født.

Og hvorfor skulle hun ikke det?

LES OGSÅ: Så stor blir din gravidmage

Hilaria Baldwins bilde fra Instagram - 8 måneder på vei! Foto: Instagram/NTB Scanpix
Hilaria Baldwins bilde fra Instagram - 8 måneder på vei! Foto: Instagram/NTB Scanpix Vis mer

- Vær stolt over kroppen din, også etter du har født

- Vær stolt over din kropp som har gått gravid i 40 uker, har jordmor Marie Svedberg tidligere oppfordret kvinner på Mammanett.

- Jeg ser mye av "jaget" av det perfekte i dag; Figuren skal være perfekt både under og etter svangerskap og fødsel. Det går ofte alt for langt.

Hun forteller at hvis man lever sunt så kommer kroppen tilbake etter hvert.  

Foto: Jade Beall
Foto: Jade Beall Vis mer

LES OGSÅ:

Fotograf og nybakt mor ville vise verden den ekte mammakroppen

Og kvinner møtte opp i hopetall

 

 

Fire grunner til at magen er der fortsatt!

Mange tror gravidmagen vil bli borte straks barnet er ute, og får seg en overraskelse. Ja, du har fortsatt mage! Kanskje er mageformen og huden forandret for resten av livet?

1. Forstørret livmor
Før fødselen veide livmoren (uten foster) 1000 gram. Det vil ta rundt seks uker før livmoren din igjen reduseres til normal størrelse, rundt 50 gram. Denne ekstra livmorvekten og -størrelsen er med på å gi magen din et annet utseende rett etter fødselen enn seks uker senere. 

Jordmor: Dette kan du gjøre for å få livmoren til å trekke seg raskere sammen

2. Huden har vært utsatt for sterk strekk
Det er i hovedsak tre grunner til at magen din er forandret. Det første - og egentlig åpenbare - er at huden på magen har vært utsatt for sterk strekk. Huden vår er heldigvis svært elastisk og vil også nesten klare å "krympe" tilbake til den gamle størrelsen. Men noen vil for alltid ha små eller tydelige spor i huden som viser at du har vært gravid.

Strekkmerker på magen er ganske vanlig og årsaken er hormonell - det er altså ikke bare på grunn av sterk strekk av huden at de oppstår. 

3. Delte og strekte magemuskler
Mens du var gravid delte de rette magemusklene seg i to, og gled til hver side for å gi plass til den stadig voksende magen. Dette kalles diastasis recti. De normalt ganske sterke, rette magemusklene var ute av funksjon. Etter fødsel gror diastasis recti sammen igjen, men det kan ta mange uker. Det betyr i praksis at de rette magemusklene er svært slappe og bidrar til inntrykket av en "slapp mage" i ukene etter fødsel.

Start med dette: tren opp bekkenbunnen først

Derfor må du trene magemusklene annerledes når du er gravid

4. Overskuddslager av fett
En annen svært vanlig årsak til at magen din ser annerledes ut er at du har lagt på deg noen ekstra kilo gjennom graviditeten. Den gjennomsnittelige vektøkningen er 11-16 kilo, men det er individuelt hva den enkelte gravide bør legge på seg.

Hvis du har lagt på deg jamførende anbefalingene har du etter fødselen cirka 3 1/2 kilo overskuddskilo i forhold til den vekten du hadde før du ble gravid. En nyttig reserve å tære på når du ammer. 

Kan jeg slanke meg når jeg ammer?

JORDMOR: - Gi seg selv tid til å være nybakt mamma
JORDMOR: - Gi seg selv tid til å være nybakt mamma Vis mer

Gi kroppen din tid 

Jordmor Kristina Jacobsen mener det er viktig at kvinner gir seg selv tid til å være nybakt mamma, med alt det medfører.

- Nybakte mødre har bløt mave, strekkmerker, fylte, hengende bryst og ammelager på hofter og rumpe, i mer eller mindre grad. I de fleste miljøer er dette helt akseptert, men det finnes jo alltid enkelte miljøer hvor presset på kropp og former er hovedfokuset og fokuset på å være mor og ammende barselkvinne ikke gir den største statusen uansett, har hun tidligere sagt til Mammanett.

LES OGSÅ: Malin fødte en giga-baby

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer