Blir du ofte sint på barnet ditt?

Å kjefte hjelper ikke, så her skal du få et mye bedre råd.

BLIR SINT PÅ BARNET: Ekspertene deler sine beste tips til hvordan du kan håndtere situasjoner hvor du blir sint på barnet ditt. FOTO: NTB Scanpix
BLIR SINT PÅ BARNET: Ekspertene deler sine beste tips til hvordan du kan håndtere situasjoner hvor du blir sint på barnet ditt. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Du er ikke en mislykket mamma selv om det går over styr og du blir sinna og sier noe du angrer på. Slapp av, det er ikke meningen at du skal gå feilfri gjennom oppdragerrollen!

Det viktigste er heller ikke hva du gjør, det er hvordan du møter det i etterkant som er avgjørende.

Ta barnets perspektiv

Psykologspesialist Bente Austbø jobber med emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre ved Institutt for Psykologisk Rådgivning, som har underavdelingen Norsk Institutt for Emosjonsfokusert terapi, som sår bak videoer som denne treningsvideoen i emosjonsveiledning.

- Å kjefte på ungene våre er ikke en hensiktsmessig atferdskorrigering av barn. Det er ikke nødvendigvis ødeleggende for barn, men det er ikke hensiktsmessig eller det som lærer dem best å oppføre seg bra, sier Austbø.

Den emosjonsfokuserte ferdighetstreningen hjelper foreldre med å forstå hva som skjer når de blir sinte på barnet sitt. For når barn viser uønsket atferd, så har ikke barnet en intensjon om å være vanskelig, men du som mor kan likevel bli irritert.

- Hovedmålet vårt er å hjelpe foreldre til å se bak barnets atferd og sette seg inn i barnets ståsted. Hva er det barnet egentlig holder på og prøver å gjøre? Parallellt med det må vi få foreldrene til å vende blikket innover og se bak egen atferd, sier Austbø ved Institutt for Psykologisk Rådgivning i Bergen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer