Kristin Gjelsvik gravid:

Blogger og tv-personlighet Kristin Gjelsvik er gravid

- Det blir en artig utfordring. Vi starter med blanke ark, og her er det vi som skal fargelegge!

GRAVID: Det har ifølge Kristin tatt lang tid å la det synke inn, men etter et knirkefritt svangerskap uten kvalme eller andre plager er de klare for en omvending i livet. FOTO: Privat
GRAVID: Det har ifølge Kristin tatt lang tid å la det synke inn, men etter et knirkefritt svangerskap uten kvalme eller andre plager er de klare for en omvending i livet. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lenger enn et snaut halvår siden KK hadde et intervju med blogger og tv-personlighet Kristin Gjelsvik om frivillig barnløshet. «Lysten på barn har aldri vært mindre», sa 32-åringen til journalisten den gang. Hun har også ved flere andre anledninger gått hardt ut mot samfunnets «normer» om å oppdra folk til å tro at barn er selve meningen med livet.

Nå har derimot det stikk motsatte skjedd i livet til Gjelsvik. Kristin er nemlig gravid med sin forlovede Dennis Poppe Thorsen (27), og har forventet termin rundt 20. april.

- Det er selvfølgelig ironisk at hun som virkelig har stått frem og slått et slag for frivillig barnløshet plutselig dukker opp og strutter med en høygravid mage og roper «jeg skal få barn!». Men livet skjer, og jeg tenker at alt skjer for en grunn. Nå skal jeg og Dennis ta utfordringen ved å dele den oppmerksomheten vi alltid har gitt hverandre med et lite menneske til, og overøse barnet vårt med kjærlighet, sier Gjelsvik og smiler bredt.

KK møter paret sammen hjemme hos dem selv rundt to uker før de selv slipper nyheten på Vixen Influencer Awards. «Som du ser har vi gått til innkjøp av barnevogn, så det er tydelig at det faktisk skjer en endring i livet her nå!», sier Kristin og ler idet jeg går inn i stua.

Helt fortvilet

- Det føles veldig spesielt å være gravid, for dette var jo som sagt noe jeg aldri skulle bli. Jeg har alltid respektert mennesker som ønsker barn, men jeg har i flere år tenkt at det ikke er noe for meg. Jeg ville leve et liv uten, så da jeg fant ut at jeg faktisk var gravid ble jeg rimelig hysterisk.

Gjelsvik satt og gråt i tre timer sammenhengende etter å ha testet positivt på graviditetstesten. Hun var helt fortvilet, men paret valgte likevel å beholde barnet, tross alle tidligere forestillinger om å leve resten av livet barnløs.

- Hva var det som gjorde at du endret mening?

- Vi ble bare kastet inn i det, og når man havner i den situasjonen tror jeg hjernen automatisk omstiller seg og man begynner å tenke på en helt annen måte. Det er virkelig noe helt annet å ønske et liv uten barn når man ikke er gravid, enn når man faktisk er det. Det er to vidt forskjellige scenarier. Sånn sett var det nesten greit at dette ikke var et bevisst valg fra vår side - vi ble ufrivillig kastet inn i det og valgte å ta ansvar for situasjonen. Hadde en gynekolog fortalt meg at det var nå eller aldri, hadde nok valget landet på «aldri» . Og nå som jeg er gravid, må jeg jo innrømme at jeg gleder meg noe innmari. Det skal bli fint å være en familie på tre.

- Jeg har vel lært nå at jeg bør være litt mindre bastant i meningene mine, legger hun til og ler.

LES OGSÅ: Marit Bjørgen er gravid

Gleder seg

Nå har både Kristin og Dennis kommet i den fasen hvor de gleder seg til å bli en liten familie på tre. Begge er både glade og spente på tiden de har foran seg. Det har ifølge Kristin tatt lang tid å la det synke inn, men etter et knirkefritt svangerskap uten kvalme eller andre plager er de klare for en omvending i livet.

- Det å få barn er en ekstremt spennende fase i livet. Det er noe vi aldri har gjort før, og jeg gleder meg spesielt til å se hvordan Dennis vil takle det. Han kommer garantert til å bli verdens beste far, og er helt i hundre over det som skal skje. Tenk at vi skal bli kjent med et nytt lite menneske! Hvem kommer barnet til å ligne mest på? Det blir jo et helt nytt liv, sier Kristin.

I den perioden hun er i nå, i uke 27, er det «alien-tendenser» i magen, skal vi tro 32-åringen selv. Hun synes det føles helt merkelig å ha et liv inni seg som sparker.

- Hva blir den største forandringen i livet?

- Det må rett og slett være å ta hensyn til en liten person. Jeg kan ikke lenger sette mine behov først. Dette er barnet vårt og man gjør alt man kan for at barnet skal ha det best mulig. Det vi må bli flinkere til er en mer rutinepreget hverdag. Vi må ha mer struktur, for vi kan ikke drive på som vi har gjort til nå, med den «tja, vi tar det i morgen»-holdningen. Skippertak funker ikke lenger.

- Det blir en artig utfordring. Vi starter med blanke ark, og her er det vi som skal fargelegge!

Verdt hele graviditeten

Kristin har tidligere vært åpen om sykdommen som herjer i kroppen til moren, nemlig Multippel Sklerose, også kjent som MS. Sykdommen gjør at moren har sterke smerter og er mer eller mindre avhengig av rullestol, i tillegg til at hun har slitt med angst i flere år.

- Mamma har alltid respektert valget mitt om å ikke få barn, men jeg vet hun har vært veldig lei seg for det. Selvfølgelig har hun hatt et ønske om å bli bestemor, så den reaksjonen jeg fikk da jeg fortalte at jeg var gravid var egentlig verdt hele graviditeten alene. Hun fikk liksom en helt ny livsgnist! Det var fantastisk å se, sier Kristin med en tåre i øyekroken.

- Det blir utrolig koselig når dette barnet skal bli kjent med sin nydelige mormor.

Spontant par

En av de tingene Kristin har tenkt mye på er hvordan det å få barn vil påvirke forholdet mellom Dennis og henne. Hun har elsket at de alltid kan være spontane, drikke seg fulle på en strand og gamble natten lang på et casino i Las Vegas. Nå må de tenke litt annerledes.

- Det jeg ikke må glemme er at det fortsatt er foreldrene som bestemmer hvordan livet skal være. Jeg og Dennis er jo med på å styre vår egen hverdag, selv om man selvfølgelig må ta mer hensyn når man har barn, sier hun og fortsetter:

- Livet stopper ikke opp, med mindre man velger å begrense det. En unge kan være med på veldig mye gøy - vi kan gå på kafe, dra ut og spise og reise på ferie. Og så er vi jo veldig spente. Kommer fødselen til å gå bra? Føder jeg før tiden? Oppstår det noen komplikasjoner? Alle disse tingene gjør at man konstant går og er litt bekymret.

LES OGSÅ: «Så du liker ikke barn?»

Reaksjonene

Som blogger og profilert person er man vant til å få mye kritikk. Det er alltid folk som er uenige i det du sier, og ofte kan det ende i krasse kronikker og sure kommentarfelt. Det har også Kristin fått smake på tidligere, så hvordan tror hun babynyheten vil bli tatt imot - spesielt etter hennes tidligere uttalelser om barnløshet?

Både Kristin og Dennis virker avslappet til situasjonen. De er relativt sikre på at majoriteten vil bli glad på deres vegne.

- Mine trofaste, gode lesere blir nok glad på våre vegne, så jeg tror veldig mange synes det er stas. Så er det nok mange som er spent på hvordan jeg kommer til å forholde meg til dette, spesielt med tanke på eksponering av barnet på internett. Og ikke minst: det er få av de, men det kommer nok noen som sikkert synes det er urettferdig at jeg har blitt gravid. Hvorfor får jeg barn som egentlig ikke ville ha - mens andre prøver kjempelenge og ikke får det til? Det kan kanskje føles bittert, og det har jeg forståelse for.

Dennis tar ordet.

- Det er som å bli sint på den som vinner i Lotto fordi du også har tippet. Hvorfor vinner ikke jeg? Det går ikke an å tenke sånn, sier han.

Har gjemt seg under store klær

Nå er du 27 uker på vei. Ikke en eneste person har mistenkt graviditeten, verken på gata eller på bloggen.

- Hvordan har du klart å skjule magen?

- Hehe. Magen poppet ikke skikkelig frem før i midten av november, men det har likevel gått ganske bra frem til nå. Jeg har holdt meg mye hjemme, og har prøvd å unngå å være på steder hvor det er mye folk. Og heldigvis er det kaldt, for nå legger jeg et skjerf over magen og kler meg i en kjempestor denimjakke.

- Jeg kaller henne bare for pluggen, skyter Dennis inn og ler.

- Hva tenker du om å bli far, Dennis?

- Jeg gleder meg veldig! Jeg har jo egentlig alltid sett for meg et familieliv i fremtiden, men etter at jeg møtte Kristin så ble vi bare enige om at vi ikke skulle ha. Vi hadde det fantastisk bare oss to, og det kunne jeg leve fint med. Men så skjedde det, og dette blir dritbra. Det kan ikke bli noe annet!

LES OGSÅ: Så tidlig bør du fortelle ham at du ønsker barn

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer