Blomstrende babynavn

Nordiske og utenlandske navn som oser av sommer, sol og skjønnhet

BLOMSTERINSPIRASJON: Vakre og særegne jentenavn. Foto: Shutterstock ©
BLOMSTERINSPIRASJON: Vakre og særegne jentenavn. Foto: Shutterstock © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fra 2000-tallet har blomsterinspirerte navn blitt en trend utland. I Norge derimot er det ikke så mange navn på navnetoppen med blomsterinnslag. Navnerulletten - vi gir deg forslag til babynavn, basert på mor og fars navn

Fire norske blomsterfavoritter

I Norge finner vi Linnea som absolutt mest populære blomsternavn. I 2013 og 2014 ble var navnet på syvende plass over de mest populære navnene til nyfødte. I Sverige har navnet lenge vært på navneliste toppen, og over 60 000 har navnet. 

Linnea vokser på lyngmark i barskog. Stenglane kryper i mosedekket i skogbotnen, oftast i barskog. Linnea er ingen prangende plante med store, fargesterke kronblader, men tar du en titt på nært hold, ser du at hver enkelt klokke er helt nydelig. 

LES OGSÅ: Nå skal babyen ha fasjonable, franske navn

Iris: På tredje plass over mest brukte blomsternavn på norske kvinner finner vi Iris. Navnet kommer fra grest og betyr regnbue og er også en planteslekt i sverdliljefamilien. Navnet har vært i bruk i hele 1900-tallet, men doblet sin popularitet rundt 2005.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer