Alternativ behandling

Bør det innføres aldersgrense på alternativ behandling av barn?

«Ja» og «tja» mener mødrene vi har snakket med.

ALTERNATIV BEHANDLING AV BARN: Bør det innføres aldersgrense eller ikke? Foto: Takamex / Shutterstock / NTB scanpix
ALTERNATIV BEHANDLING AV BARN: Bør det innføres aldersgrense eller ikke? Foto: Takamex / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Etter at TV2 i programmet Helsekontrollen viste hvordan et helt friskt barn fikk mange ulike diagnoser hos alternative behandlere, har flere norske leger og helsesøstre tatt til orde for at det bør innføres aldersgrense på alternativ behandling av barn.

Det pekes blant annet på at det i Sverige er ulovlig å gi alternativ behandling til barn under åtte år.

Den generelle holdningen blant nordmenn når det gjelder alternativ behandling av barn, synes imidlertid å være positiv. I en undersøke utført av NAFKAM svarer hele 65% «ja» til at de ville ha vurdert å gi barna alternativ behandling, gitt at de hadde barn under 12 år. Men hva mener egentlig norske foreldre selv; bør det innføres aldersgrense eller ikke?

Skremmende at «hvem som helst» kan behandle barn

– Jeg mener det helt klart bør være en 12-årsgrense på alternativ behandling. Årsaken er at kroppen ikke er ferdig vokst og at barn er under utvikling, sier Connie Ishaug.

– Jeg har selv barn og skal mitt barn få alternativ behandling krever jeg at behandleren har en god og dyp utdannelse, ikke minst helsefaglig bakgrunn. Jeg krever at dette ikke bare er et helgekurs i ett eller annet, men at man har forståelse for anatomi og fysiologi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer