Lommepenger:

Bør du hjelpe 20-åringen med lommepenger?

- Urovekkende, mener forbrukerøkonom om at voksne får pengehjelp av foreldrene.

LOMMEPENGER: Mange studenter har trang økonomi,, men også voksne i jobb får penger fra foreldrene. FOTO: NTB Scanpix
LOMMEPENGER: Mange studenter har trang økonomi,, men også voksne i jobb får penger fra foreldrene. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når poden flytter hjemmefra er det ikke sjeldent de første årene blir noe magre økonomisk sett. Det er en kjent sak at mange studenter føler de har lite å rutte med.

Men også unge, voksne i arbeid får pengehjelp hjemmefra etter å ha forlatt familiehjemmet, viser en undersøkelse Nordea gjorde blant unge mellom 18 og 29 i fjor.

- Mange foreldre velger å gi barna sine pengestøtte etter at de har forlatt rede og i utgangspunktet burde klare seg selv økonomisk, og på mange måter er dette litt urovekkende, sier Elin Reitan, som er forbrukerøkonom i Nordea.

LES OGSÅ: Ifølge ekspertene er vi mestere i å sløse - og vi bruker mye penger på de typiske «lommetyvene».

- Overraskende

24 prosent av de 1005 spurte svarte at de fikk pengehjelp hjemmefra. Størsteparten av disse fikk under 500 kroner per måned, mens 7 prosent fikk mellom 500 og 1000 kroner i måneden. Fire prosent fikk over 2000 kroner i støtte fra foreldrene på en måned, mens 10 prosent svarte «jeg vet ikke».

- At studenter får pengehjelp hjemmefra er i mange tilfeller nødvendig, men det er overraskende at så mange unge som er i arbeid får pengeforsyninger fra foreldrene sine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer