Brettspilltest: Junior Alias

Passer for barn fra fem år. Pris cirka kr 349,-

JUNIOR ALIAS: Brettspillet som både er morsomt og lærerikt. Foto: Produsenten
JUNIOR ALIAS: Brettspillet som både er morsomt og lærerikt. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette er en enklere versjon av det populære brett spillet Alias.

I likhet med Alias, skal du her forklare ord til din lagkamerat uten å bruke selve ordet. Hvert lag skal forsøke å gjette så mange ord som mulig før timeglasset renner ut.

Det geniale med dette spillet, er at det ikke bare er kjempemorsomt – det er også med på å utviklet barnas språkforråd. Det tar ikke lang tid før ungene skjønner at det lønner seg å beskrive tingene med mest mulig ord for at det skal bli lettest mulig for lagkameraten.

Spillet får et pluss for at kortene både har bilde og tekst, slik at man faktisk kan spille selv om leseferdighetene ikke er på topp.

Når vi hadde spilt ferdig, fortsatte barna med en hjemmekomponert, enklere variant. Dette synes vi er et pluss, da det ikke alltid er slik at man orker å sette seg inn i regelverket.

Konklusjon: Et brettspill som både er veldig morsomt og lærerikt. Dette spiller vi gjerne flere ganger. Terningkast seks.

Les resten av testen:

Prisene varierer en del fra butikk til butikk, vi oppgir derfor cirka priser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer