Bruker barnet ditt disse appene?

Da bør du vær obs på dette!

EN JUNGEL AV APPER: Her er det foreldre bør være oppmerksomme på før de lar barna få laste ned en ny app. Foto: Mammanett
EN JUNGEL AV APPER: Her er det foreldre bør være oppmerksomme på før de lar barna få laste ned en ny app. Foto: Mammanett Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg opplever ofte foreldre som følger ungene på barneskirenn i tjue minusgrader, eller foreldre som står i timevis ute under fotballkamper for å støtte ungene sine.

- Men å installere en app selv for å se hva det er, det er det ikke mange som tar seg tid til, sier Hans Marius Tessem hos Slettmeg.no.

Foreldre bør vurdere appene

Han har en sterk oppfordring til foreldre om å sette seg mer inn i hva barnas apper inneholder.

– Barn mangler livserfaring, men det har vi foreldre. Vi kan derfor fort se hva problemet med en app kan være. Appene er ikke vanskelige, de er stort sett enkle i bruk alle sammen, sier han.

Stol ikke blindt på aldersgrensen

De fleste appene har en anbefalt aldersgrense som mange foreldre velger å forholde seg til. Dette er derimot en praksis Tessem er noe skeptisk til.

– Personlig er jeg motstander av slike aldersgrenser. Det er ikke sikkert at en trettenåring er moden nok til å bruke en sosial app, mens en tiåring kanskje er det.

- Jeg blir ofte møtt med et argument om at aldersgrenser gjør det lettere for foreldre å si nei. Jeg ser den, men samtidig føler jeg at det blir opp til foreldrene å ta den avgjørelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer