Doula

Caroline (25) fikk «fødehjelp»​: - En drømmefødsel!

Stadig flere norske kvinner velger å ha med seg en doula i forkant av og under fødselen.

GOD FØDSEL: 17. juni i år kom lille Lucas Martin til verden, godt hjulpet av en doula som gjorde fødselen til en god og positiv opplevelse for mamma Caroline.  Foto: Linn Karen Førland
GOD FØDSEL: 17. juni i år kom lille Lucas Martin til verden, godt hjulpet av en doula som gjorde fødselen til en god og positiv opplevelse for mamma Caroline. Foto: Linn Karen Førland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Dette vil jeg gjøre igjen! Når skal vi ha neste?» hadde Caroline Røseplass (25) strålt mot samboeren Raymond Odden (26), nærmest euforisk. Endorfinene og oksytocinen pumpet i kroppen. På brystet lå den lille bylten som hadde hatt det så travelt med å komme seg ut noen timer tidligere og knuget de små fingrene mot huden hennes. Livets vakreste øyeblikk, hva er mer fantastisk enn en fødsel? Det hadde tatt i overkant av to timer. Hun hadde ikke engang rukket å bli sliten. Doulaen som hadde bistått med sitt betryggende nærvær hadde trukket seg stille tilbake, uten at de hadde enset det.

LES OGSÅ: Fødselen: Vondt, intenst og fantastisk

Raymond smiler av den spontane førstereaksjonen til Caroline, bare to dager tidligere. Mer nøyaktig den 17. juni 2016. Da hans førstefødte kom til verden. Carolines sønn nummer to. Lucas Martin Røseplass Odden, 54 cm, 3840 gram. Den nybakte pappaen ler, sier han er klar for et helt fotballag. Sønnen hans ligger uforstyrret i en babybag på sofaen hjemme i stua på Ellingsrud. Tottenham-bodyen i størrelse 56 er på, pappa har sørget for at han har reserve­drakten også. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer