Matpakke-press

«Christine» opplevde et sterkt matpakke-press da datteren skulle begynne i barnehagen

- Jeg husker en gang jeg hadde smelt til med yoghurt og en liten boks med hjemmelaget müsli i matboksen, da fikk vi nærmest applaus av de ansatte og jenta mi strålte!

MATPAKKE-PRESS: Småbarnsmoren forteller at hun følte sånn på presset om å ha med kreative matpakker, at hun til slutt valgte å vente med levering til barnehage-frokosten var over. FOTO: NTB Scanpix
MATPAKKE-PRESS: Småbarnsmoren forteller at hun følte sånn på presset om å ha med kreative matpakker, at hun til slutt valgte å vente med levering til barnehage-frokosten var over. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med kommunevalgkampen har den tradisjonsrike norske matpakka blitt heftig debattert, er det på tide at det innføres gratis mat i skoler og barnehager?

En mamma KK har snakket med, forteller at hun opplevde et sterkt matpakke-press da datteren hennes skulle begynne i barnehagen.

«Christine», som ønsker å være anonym, hadde på forhånd fått med seg at kreative matpakker har vært i vinden de siste årene og at enkelte foreldre opplever dette som en ekstra stressfaktor i hverdagen.

Hun var derfor fast bestemt på at hun selv ikke skulle bidra til matpakke-presset og fylte datterens matboks med grove brødskiver og vanlig pålegg som ost, skinke og leverpostei.

– Allerede i løpet av de første dagene skjønte jeg derimot at de andre foreldrene hadde ønsket å sikre seg ved å ha med noe ekstra. Det var blant annet God morgen yoghurter, klemmeposer og Müslibarer, forteller hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer