Christoffer er som alle andre barn

EN LITEN FIGHTER: Christoffer er født med apert syndrom, og har allerede vært gjennom et titalls operasjoner. Moren Linda forteller hans historie på Mammanett. Foto: Privat
EN LITEN FIGHTER: Christoffer er født med apert syndrom, og har allerede vært gjennom et titalls operasjoner. Moren Linda forteller hans historie på Mammanett. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Men han har vært gjennom mange påkjenninger og et titalls operasjoner på grunn av et sjeldent syndrom. Her er Christoffers historie.

Christoffer er en aktiv 4-åring som elsker å leke og være sammen med storesøster. Men han har vært gjennom mye de fleste barn slipper. Christoffer er nemlig født med Apert syndrom.

– Alle med Apert syndrom fødes med sammenvokste fingre og tær, og med alvorlige kraniosynotoser, eller sammenvoksninger i hodeskallen, forteller Christoffers mamma, Linda.

Det finnes to versjoner av Apert. De har forskjellige alvorlighetsgrader av sammenvoksninger og forskjellige følgesykdommer. Christoffers variant har vanskeligere sammenvoksninger i hender og hode, men gir sjelden mentale følger. Han hadde også en ganespalte som kom i tillegg til syndromet.

LES OGSÅ: Hva om vi aldri får det til? 

Trodde de ventet et friskt barn 

I snitt fødes ett barn annethvert år med dette syndromet. Christoffers foreldre fikk beskjed på ultralyd om at de ventet et friskt barn. 

De var på ultralyd tre ganger under svangerskaper, men det ble ikke funnet feil på noen av dem. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer