Få barn tett

Da Camilla var gravid med den yngste, ammet hun de to eldste

Da vi så det helt spesielle samspillet mellom de to eldste, tenkte vi at vi også ville ha barn nummer tre ganske raskt.

MAMMA TIL TRE BARN TETT I ALDER: Det er hektiske dager, men Camilla ville ikke hatt det annerledes. - Vi har jo den travle perioden i kortere tid, sier hun. FOTO: Privat
MAMMA TIL TRE BARN TETT I ALDER: Det er hektiske dager, men Camilla ville ikke hatt det annerledes. - Vi har jo den travle perioden i kortere tid, sier hun. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å få barn tett etter hverandre har sine fordeler og ulemper. De første årene kan naturlig nok oppleves som ekstra tøffe, til gjengjeld forteller foreldre at barn som er tett i alder ofte får et helt spesielt samhold.

Men hvordan er det å ikke bare få to, men tre tette?

– Overgangen fra en til to var faktisk vanskeligere enn å gå fra to til tre, smiler Camilla Bergsagel (27).

Sammen med ektemannen Erlend (27) har hun tre barn under fire år; Thea (3,5), Emilian (2,5) og Aria (7 måneder). Aldersforskjellen mellom de to eldste barna er 18 måneder, mens det er 22 måneder mellom nummer to og tre.

Mange fordeler med å få barn tett

Det var riktignok ikke en selvfølge for Camilla å få barn så tett i alder. I den første graviditeten slet hun nemlig med kraftig svangerskapskvalme.

– Jeg var så utrolig kvalm at jeg tenkte det måtte gå minst tre år mellom svangerskapene. Jeg orket ikke tanken på å skulle være så kvalm og samtidig skifte bleier.

– Selve fødselen var også tøff og jeg slet med fødselsangst etterpå. Jeg brukte derfor tid på å komme meg fysisk og psykisk. Men selve det å ta vare på babyen skulle vise seg å være mye lettere enn det vi hadde sett for oss. Livet fikk en helt ny mening og problemene med fødselen ble nok litt glemt i lykkerusen, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer