Downs syndrom

Da foreldrene fikk vite at en av tvillingene hadde Downs, trengte de bare fem minutter på å bestemme seg

– Vi hadde jo allerede blitt kjent med de to guttene i magen. Å ta bort en av dem ville ha blitt helt feil.

TVILLINGNÆRHET: Da han begynte å løpe, klarte ikke Nico å gå. Da pleide han å legge seg ned på gulvet og krabbe sammen med Nico – han tilpasser seg alltid brorens nivå. FOTO: Privat
TVILLINGNÆRHET: Da han begynte å løpe, klarte ikke Nico å gå. Da pleide han å legge seg ned på gulvet og krabbe sammen med Nico – han tilpasser seg alltid brorens nivå. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Monica Reigstad (47) og mannen, Terje Bontveit (49), hadde prøvd å få barn lenge uten å lykkes, og derfor bestemte de seg for å starte med prøverørsforsøk. Og på andre forsøk, ble Monica gravid – med tvillinger.

Alt så fint ut med de to barna i magen, men på tremånederskontrollen, oppdaget legen utslag på målingen av nakkefolden til det ene fosteret.

– Nivået var fortsatt innenfor normalen, men legen spurte om vi ønsket fostervannsprøve for å vite med sikkerhet. Dette sa vi ja til. Dagen etter ringte legen, og sa at den ene babyen hadde Downs syndrom. Ettersom jeg var såpass langt på vei, måtte vi bestemme oss for om vi ønsket å beholde barnet, innen 24 timer.

Allerede før Monica ble gravid, hadde hun snakket om temaet med venninner. Hun hadde en venninne som også prøvde å bli gravid, og de snakket om at risikoen for at noe skjer med barnet, er større desto eldre mor er.

– Det verste som kunne skje var at jeg fikk tvillinger, og begge to var jenter. Jeg kan ingenting om jenter, fordi jeg er en skikkelig guttejente, ler Monica.

– Heldigvis var det to gutter!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer