Nyfødtintensiv:

Da sønnen til Elen var 11 dager, fikk hun endelig holde ham

Elen måtte se sønnen sin kjempe seg til livet på nyfødtintensiven. Nå kjemper hun for andre familier som får premature barn.

FØDTE FOR TIDLIG: Elen Kristvik og samboeren Martin måtte gjennom en tøff tid da sønnen deres kom til verden over tre måneder for tidlig. FOTO: ANNE ELISABETH NÆSS.
FØDTE FOR TIDLIG: Elen Kristvik og samboeren Martin måtte gjennom en tøff tid da sønnen deres kom til verden over tre måneder for tidlig. FOTO: ANNE ELISABETH NÆSS. Vis mer
Publisert

En lyslugget og blid, liten gutt åpner døra da KKs journalist og fotograf ringer på døra. Mens mamma føner håret, viser han frem lekene sine.

– Dette er mamma sin bokstav, dette er «mommo» sin bokstav.

Henry på nesten tre år ramser så opp mange flere bokstaver før han løper over gulvet for å vise frem to store blå ballonger. Går det an å ligge på ballongene? Han prøver.

– Jeg har jo mange bilder av meg selv, men jeg har aldri sett verken finere eller lykkeligere ut, enn det første bildet av Henry og meg, sier mamma, Elen Kristvik.

Det er ikke gitt at det lille sjarmtrollet skulle vært her i dag. Det vet mammaen Elen godt. Selv om det er en tankerekke hun ikke vil begi seg ut i. Hver dag er hun takknemlig for at det har gått bra med Henry. Og nå har hun engasjert seg for at fremtidige premature ikke skal få dårligere fprhold enn Henry fikk. Rent konkret i kampen mot en landingsplass for helikopter rett ved nyfødtintensiven.

Trodde det var kynnere

En høstdag i 2019 gjør Elen seg klar for å dra ut å møte en god venninne. Elen er flere måneder på vei og har tidligere i svangerskapet slitt med blødninger. Likevel har alt hittil gått veldig bra, med god oppfølging fra legene på Rikshospitalet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer