Navnevalg

De mest populære navnene – i ditt fylke

Nei, det er ikke de samme navnene som slår an i hele landet.

NAVNEVALG: Navn er mote, og akkurat som ved mote, er det lokale varianter. Denne lua går imidlertid aldri av moten - hvert fall ikke om denne tassen får bestemme. FOTO: NTB
NAVNEVALG: Navn er mote, og akkurat som ved mote, er det lokale varianter. Denne lua går imidlertid aldri av moten - hvert fall ikke om denne tassen får bestemme. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

IKK skriver vi stadig vekk om navn, og kommentarfeltet vårt på Facebook flommer gjerne over av lesernes egne navneanekdoter. Det er spesielt saker om sjeldne og uvanlige navn som fenger, men også om de mest brukte.

KK har tidligere skrevet om navnet som overraskende nok kan være i ferd med å forsvinne, og om de to navnene som kommer som en rakett. Videre har vi skrevet om navnene som en anerkjent navneforsker tviler på om noen gang kommer tilbake, og om hvorfor 70-tallsnavnene vil få sin renessanse.

Men hva med de regionale navnevariasjonene? Både dialekter og matvaner har jo lokalt preg i vårt langstrakte land, og er det da kanskje ikke naturlig å se en variasjon også i det navnemessig avtrykket?

Nasjonalt var Nora det mest populære jentenavnet både i i 2021 og 2022, og hele 359 jenter fikk navnet i fjor. På guttesiden var Noah/Noa det mest brukte i 2021, med hele 402 gutter, men i 2022 måtte Noa finne seg i å dele førsteplassen med Jakob/Jacob, begge med 414 brukere, ifølge SSB. På henholdsvis andre og tredjeplass fulgte i 2021 Emma og Sofie/Sophie og Oscar/Oskar og Oliver, mens man i 2022 så at Emma og Olivia kom på pallen, og på guttesiden Emil og Lukas.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.