De mest populære navnene nå

Disse navnene var mest populære i Norge, Sverige og Danmark i 2015.

MEST POPULÆRE NAVN 2015: Navnetoppen viser hvilke navn  flest barn fikk i 2015. Foto: NTB scanpix
MEST POPULÆRE NAVN 2015: Navnetoppen viser hvilke navn flest barn fikk i 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Emma tar tilbake førsteplassen og William suser opp som vinner blant de norske guttenavnene, viser ssb.no statistikk fra 2015 som ble lansert i dag.

Emma slo igjennom med et brak i 2003, og har siden da dominert den norske navnetoppen. Nora har ligget på andreplass i flere år, tok førsteplassen i fjor, men rykker i år ned til andreplass igjen. Begge kjente og mye brukte navn i flere epoker.

William var svært lite brukt på 1980 tallet, men har siden dette vokst frem jevnt og trutt. I 2015 det mest brukte guttenavnet - for første gang i historien.

SE LISTEN NEDERST

Hva skal barnet hete?

Det er ikke alltid så lett for foreldrene å bli enige om navnet. Noen henter inspirasjon fra SSB.no sin liste over de mest populære navn, mens andre bruker den for nettopp å unngå å velge et navn «alle andre har». 

LES OGSÅ: Sjeldne navn kan bli en belastning

Godt spredt

Men selv om du velger ett av navnene på topp 20 listen, er det ikke sikkert at det vil være mange med samme navn i klasserommet. Årets liste fra SSB.no viser at navnene også i år er ganske godt spredt, og at bare 1,5 prosent av jentene og guttene fikk navnene William og Emma i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer