De vanligste plagene hos gravide

- Disse graviditetsplagene får de aller fleste gravide stifte bekjentskap med! Slik lindrer du plagene.

VANLIGE GRAVIDITETSPLAGER: Her er plagene du ikke bør bli overrasket om du får stifte bekjentskap med i graviditeten. Foto: NTB Scanpix
VANLIGE GRAVIDITETSPLAGER: Her er plagene du ikke bør bli overrasket om du får stifte bekjentskap med i graviditeten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når man hører om alle plagene man kan få som gravid, er det nesten et under at graviditet er noe vi kvinner frivillig utsetter oss for.

Urettferdig nok, er graviditetsplagene heller ikke likt fordelt; Mens enkelte gravide kan nikke gjenkjennende til hver eneste plage, er det andre som seiler gjennom graviditeten uten så mye som en liten underlivssopp en gang. 

Men hvilke graviditetsplager er de aller mest vanlige?

1. Kvalme og oppkast

Mammanett har snakket med jordmor Lena Milling fra Familieklinikken.no. Hun sier at kvalme kan være et av de aller første tegnene på at man er gravid. Som gravid er det også vanlig å oppleve at man reagerer på lukter på en helt annet måte enn tidligere. Noen utvikler kraftig aversjon mot enkelte lukter, noe som kan føre til at man føler seg enda mer kvalm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer