Linn Wøyen Lenes:

Deler ærlige bilder etter fødselen

- Et lite håp for de som står fast i mønsteret jeg var i før.

BLITT FORELDRE: Linn Wøyen Lenes og Øystein Lihaug Solberg er nylig blitt foreldre. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BLITT FORELDRE: Linn Wøyen Lenes og Øystein Lihaug Solberg er nylig blitt foreldre. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Linn Wøyen Lenes (23) og Øystein Lihaug Solberg (25) møttes første gang under innspillingen av realityprogrammet «Ex on the beach» i 2020, der kjærligheten blomstret nærmest fra første stund.

For en knapp måned siden kunne paret dele den gledelige nyheten om at de har fått en datter. Den lille jenta har fått navnet Amelia.

Deler ærlige bilder

Den tidligere realitydeltakeren har tatt med sine over 100 000 Instagram-følgere på oppturer og nedturer gjennom graviditeten. Nå, etter at hun ble mamma, har hun også delt flere bilder og tanker om sin egen kropp og psyke etter fødselen.

Det er nemlig ikke sånn at man smetter tilbake til sin «gamle» fasong dagen etter fødsel, og det understreker Wøyen Lenes at hun ønsker å vise følgerne sine.

- Kroppen har brukt ni måneder på å skape et nytt liv og samtidig endret seg i ni måneder, og da synes jeg sannelig man skal være tålmodig med seg selv og ikke føle på at man må smette tilbake i jeansen med én gang, sier hun til Se og Hør.

På Instagrams historiefunksjon har hun delt flere bilder av seg selv, hvor hun også skriver hvor stolt hun er av hva kroppen hennes har klart - det første kort tid etter fødsel.

DELER BILDER: Linn Wøyen Lenes har delt bilder som dette etter fødsel på Instagram. Foto: Privat
DELER BILDER: Linn Wøyen Lenes har delt bilder som dette etter fødsel på Instagram. Foto: Privat Vis mer

- Jeg synes selvfølgelig det er rart å være såpass mye større enn det jeg var, og at kroppen nå liksom er et skall av det man var før fødsel. Men jeg tenker at «fy søren, dette skal jeg tåle», ettersom jeg har klart å bære frem det kjæreste jeg har, forteller hun, og understreker deretter hvorfor det er så viktig for henne å dele dette.

Var veldig syk

Den nybakte moren vet nemlig alt for godt hvordan det er å ha et anstrengt forhold til kropp.

Wøyen Lenes har vært åpen om at hun tidligere hadde diagnosen anoreksi/bulimi og at hun på sitt tynneste hadde en sykelig lav BMI.

EMOSJONELL: «Ex on the beach»-profilen Linn Wøyen Lenes ønsker å hjelpe andre ved å være åpen om sin tunge fortid. Video: Rød Løper/Linn Wøyen Lenes Vis mer

I et tidligere intervju med Se og Hør har Wøyen Lenes fortalt at all næring hun fikk i seg ble kastet opp.

I dag forteller hun at hun er så frisk som man kan bli av spiseforstyrrelser, og sier at hun ønsker å stå frem som et godt eksempel.

- At jeg nå ikke trives i kroppen min, men godtar at den er som den er, uten å føle en trang til å gå på ekstrem diett eller begynne å trene altfor tidlig, tenker jeg er et lite håp for de som står fast i det mønsteret jeg var i før, sier hun i dag.

- Samtidig så ser jeg altfor mange influensere som tilsynelatende smetter tilbake til sixpacken dager etter fødselen. Og det er virkelig skadelig og skikkelig dritt å se på for andre som ikke ser sånn ut etter fødsel, men som i realiteten har helt normale kropper.

Wøyen Lenes understreker viktigheten av å tenke på at alle har forskjellig utgangspunkt, og at for noen tar det kortere tid enn for andre.

- Og det må man bare godta, rett og slett.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer