Amy Schumer:

Delte åpenhjertig bilde på Instagram

«Jeg startet med IVF for en uke siden og føler meg sliten og emosjonell.»

AMY SCHUMER: Stjernen er ærlig med følgerne sine om IVF-behandlingen. FOTO: NTB Scanpix
AMY SCHUMER: Stjernen er ærlig med følgerne sine om IVF-behandlingen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å bli gravid er noe som ikke er like lett for alle. Derfor er det flere som må ty til IVF, også kjent som prøverørsbehandling eller assistert befruktning.

Blant par som prøver å bli gravide, vil rundt 80 prosent lykkes i løpet av ett år. De parene som ikke blir gravide etter ett år med aktiv prøving, klassifiseres som infertile. Dette er i henhold til WHO sin definisjon av infertilitet. I Norge dreier det seg om mellom 3000- 4000 nye par hvert år. Det står det på NHIs nettsider.

– Det er normalt at det kan ta tid å bli gravid. At damer under 35 år prøver i et år før det klaffer, er ikke uvanlig. Men damer som er over 35 år, bør ikke vente mer enn seks måneder før de får en vurdering, sier Liv Bente Romundstad, gynekolog ved Spiren fertilitetsklinikk i Trondheim til NHI.no.

Delte ærlig innlegg

Flere kvinner har valgt å være åpne om at de har slitt med å bli gravide. Komiker og skuespiller Amy Schumer (38) er blant dem. Nylig delte hun et innlegg på Instagram som har fått masse oppmerksomhet.

Schumer har lagt ut et bilde av magen sin som viser arret fra et keisersnitt og flere blåmerker.

I mai 2019 fødte 38-åringen sitt første barn. Hun og Chris Fischer (40) ga sønnen navnet Gene, og nå ser det ut til at de ønsker å gi Gene et søsken.

I teksten Schumer har lagt til bildet kommer det nemlig frem at hun er i gang med IVF.

«Jeg startet med IVF for en uke siden og føler meg sliten og emosjonell. Hvis noen andre har gått gjennom dette og har noen råd dere kunne tenkte dere å dele med meg, vær så snill å gjør det.»

NYBAKTE FORELDRE: Chris Fischer og Amy Schumer på trilletur med sønnen Gene. Foto: NTB Scanpix
NYBAKTE FORELDRE: Chris Fischer og Amy Schumer på trilletur med sønnen Gene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun fortsetter med å fortelle at telefonnummeret hennes ligger i bio-en hennes på Instagram. Schumer har faktisk lagt ut et telefonnummer på Instagram. Om det er ekte, vet vi ikke, men det er tydelig at komikeren ønsker råd.

Det renner inn kommentarer og likerklikk på hennes ærlige innlegg. Det er mange som sender sin støtte og sine tanker til paret.

Influenser og modell Tess Holliday er blant dem som har kommentert, og skriver at hun setter pris på Schumer. «Jeg setter pris på deg som en mor, en kvinne og en offentlig person. Din sårbarhet er så mektig.»

Selena Gomez har også delt noen ord. «Jeg ber for deg og Chris. Jeg er lei meg!»

Noen har også kommet med noen tips, mens andre ber Schumer sjekke sin private innboks. Vi håper paret får rådene de er ute etter og ønsker de masse lykke til med prøverørsbehandlingen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer