Den aller første bursdagen

Den aller første bursdagen
Publisert
Sist oppdatert

1 årsdagen er den aller første bursdagen til den lille. Her kommer et par tips fra mammaer som forteller om bursdagsfeiringen av husets 1-åring.

Plastduk, ballonger og sang!Elapela, mamma til Gabriel forteller: "På selve dagen hans var bare småkompisene hans invitert. Da satt vi på plastduk på gulvet noe barna syntes var stor stas, men ikke mødrene. Så det er nok best å skrive å invitasjonen at de ikke trenger å pynte seg, for noen av mødrene syntes ikke om at finklærne ble så tilgriset, så barna ble kledt av finstasen.

Hadde forøvrig blåst opp mange ballonger og hengt opp i tak. De datt ned etter hvert til stor stas for guttene som for første gang i sitt liv så ballonger. Ellers sang vi to-tre barnesanger sammen, husker ikke hvilke nå, men det var nok for da var guttene så lei av å sitte på duken og ville røre på seg og se på Gabriels leker. Det er ikke nødvendig å gjøre så mye når de er så små, inntrykkene blir mange allikavel. Gavene ble åpnet av meg og Gabriel sammen etterhvert som gjestene kom. Pakkene var ikke Gabriel så veldig interessert i."

Godterigilde! En annen mamma forteller: "Jeg kjøpte to store papirduker. Den ene la jeg under stuebordet, den andre duken la jeg over stuebordet. Dette bordet er ganske lavt, så det går greit for 1-åringer å få tak i ting som ligger oppå bordet. Oppå bordet strødde jeg sjokoladebiter, seigmenn, potetgullskruer, Tom og Jerry-kjeks og satte frem tutkopper med brus og saft i. Jeg var litt bekymret for at de minste gjestene, som var rundt 1 år, ville sette fast noe av godtet i halsen, men det gikk bra. Vi voksne passet på dette hele tiden! Barna ble store i øynene når de fikk øye på alt det gode som lå på bordet! De forsynte seg selv og selvfølgelig ble det mye grising av dette. Jeg fant flere måneder senere igjen sjokolade og seigmenner på de underligste plasser i huset! Men ansiktene til småtassene fortalte tydelig at dette var helt topp, så jeg vil si det var verdt noen timer husvask!"

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer