Den nybakte moren har tatt tre plastikkoperasjoner på ett år

En av dem ble en særdeles vond opplevelse.

VENTER PÅ NY OPERASJON:Xtine Michelle har gjennomgått tre plastiske operasjoner og skal snart legge seg under kniven en gang til. Foto: Privat
VENTER PÅ NY OPERASJON:Xtine Michelle har gjennomgått tre plastiske operasjoner og skal snart legge seg under kniven en gang til. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Xtine Michelle (23) er mamma til Mina Adeline (1,5). For cirka ett år siden bestemte hun seg for å kontakte en plastikkirurg for å rette på mage og bryster. Dessverre gikk ikke ting helt som planlagt.

Daglige smerter

– Jeg elsket babymagen min under graviditeten, men den medførte såpass store kroppslige forandringer for meg at jeg måtte gjøre noe med det, sier hun.

Xtine Michelle forteller at hun hadde daglige plager og smerter som følge av at brystene var store og tunge.

– De fikk et stort heng som ga meg åpne sår og smerter under dem. Etter å ha gått i ett og et halvt år med smerte, så jeg ingen annen utvei ennå ta brystløft og deretter silikon, forklarer hun.

LES OGSÅ: Hva tror du er farligst? Mange foreldre gjør akkurat denne feilen!

Opererte bryst og mage

Den første operasjonen Xtine Michelle gjorde var å få brystene løftet, deretter ønsket hun å fjerne ekstra hud som hadde lagt seg rundt magen.

– Jeg jobbet mye med å prøve å komme tilbake til «normalen» igjen. Jeg tenkte over hva jeg spiste og var i aktivitet, men jeg klarte ikke å få magen tilbake i vanlig størrelse. Jeg var overvektig rundt magen, mens resten av kroppen var normal, forteller hun.

Xtine Michelle besluttet derfor at en full bukplastikk var det riktige for henne, men dessverre ble operasjonssåret under navlen ble betent. Resultatet var et åpent sår som utviklet seg til å gå inn over i magen hennes.

LIKE ETTER OPERASJONEN: - På dette bildet var jeg totalt uvitende om hva jeg hadde i vente, sier Xtine Michelle. Foto: Privat
LIKE ETTER OPERASJONEN: - På dette bildet var jeg totalt uvitende om hva jeg hadde i vente, sier Xtine Michelle. Foto: Privat Vis mer

Begynte å blø

Xtine Michelle tenker med gru tilbake til den dagen hun oppdaget betennelsen.

– Jeg stod på stuegulvet hjemme da jeg plutselig kjente at det rant noe ned over benet mitt. Da jeg så ned var det væske med blod som rant ned fra magen min og det rant og rant uten stopp, forteller hun.

Xtine Michelle forteller at hun ble veldig redd og fortvilet, men at hun heldigvis fikk god hjelp av moren sin. – Hun klarte å holde seg rolig oppi alt dette, forteller hun. – Jeg la meg ned på sofaen mens hun ringte kirurgen. Deretter dro hun ned til sykehuset og hentet ting som vi kunne legge over såret slik at det ikke skulle væske igjennom, forteller hun.

Lang rekonvalesens

Etter denne skrekkelige opplevelsen fortsatte såret å væske gjennom bandasjene og klærne hennes. De kommende dagene gikk med til å rense og vaske såret, dusje og rengjøre blodige klær.

– Etter hvert ble huden rundt operasjonssåret svart fordi huden var død. På klinikken klipte de bort den døde huden og gjorde operasjonssåret veldig fint, sier hun.

I tiden etterpå gikk Xtine Michelle til hyppige kontrollene og ble satt på flere penicillinkurer. – Det var en lengre prosess for å komme seg etter operasjonen enn det i utgangspunktet skulle være, men med den gode hjelpen jeg fikk av min mamma og oppfølgingen jeg fikk på klinikken var jeg i trygge hender, sier hun.

LES OGSÅ: - Vi er blitt vandrende renoveringsobjekt!

DREN PÅ MAGEN: - Den siste kvelden med dren var veldig smertefull. Jeg klarte ikke gå helt oppreist på grunn av at det var festet rett under bukselinjen, forteller Xtine Michelle. Foto: Privat
DREN PÅ MAGEN: - Den siste kvelden med dren var veldig smertefull. Jeg klarte ikke gå helt oppreist på grunn av at det var festet rett under bukselinjen, forteller Xtine Michelle. Foto: Privat Vis mer

Må ta korrigerende operasjon

Til tross for denne vonde opplevelsen sier Xtine Michelle at hun er godt fornøyd med resultatet etter brystoperasjonen, men at hun bare er delvis fornøyd med magen.

– Jeg har et større arr på magen enn det jeg egentlig skulle ha og arret gir meg til tider småubehag. Dette skal fikses med en korrigeringsoperasjon nå i år, forklarer hun.

– Det er nok andre som har opplevd å få komplikasjoner med full bukplastikk som har et verre resultat etter det enn det jeg har. Jeg ser frem til den siste operasjonen er gjennomført, og resultatet er klart. Prosessen frem til sluttresultatet prøver jeg å ikke tenke så mye på, sier hun.

IKKE FORNØYD: På grunn av komplikasjonen som oppstod, har arret på magen blitt mye større enn det skulle. Xtine Michelle skal derfor inn til en ny operasjon som skal korrigere dette. Foto: Privat
IKKE FORNØYD: På grunn av komplikasjonen som oppstod, har arret på magen blitt mye større enn det skulle. Xtine Michelle skal derfor inn til en ny operasjon som skal korrigere dette. Foto: Privat Vis mer

Angrer ikke

Hun er heller ikke i tvil om at hun ville gjort det hele igjen, til tross for at hun opplevde komplikasjoner.

– Det er ikke noe jeg verken ønsker igjen eller ønsker at andre skal måtte oppleve å leve med. Men jeg hadde nok gjort det igjen. Det er såpass viktig å kunne trives i sin egen kropp og da velger man å gjøre det mest utrolige for seg selv, sier hun.

Hun har også valgt å være åpen om operasjonene på bloggen sin. – Ikke for å påvirke andre til å ta slike operasjoner selv, men for å vise hvordan det var for meg. Jeg hadde ingen idé om at det kom til å bli så omfattende, men jeg var aldri i tvil om jeg skulle dele alt om det med mine lesere. Jeg syntes det hadde vært feil av meg å holdt det skjult, og bare legge ut det som hadde vært «positivt» og ikke vise hele realiteten, sier hun.

LES OGSÅ: Derfor valgte Jorunn å operere

Forsterker tro på at kroppen skal bli som før

Jordmor Lisbeth Kopperud tror denne typen operasjoner er mest aktuell for voksne kvinner, som etter flere svangerskap ønsker å «rette på» kroppen sin. – Mulighetene for denne type plastikk er kommet, og de økonomiske forholdene gjør det mulig.  Faren for at kvinner da tror at kroppen skal bli som før etter en fødsel forsterkes, sier hun.

Kopperud understreker at det er viktig at kvinner som velger å ta slike operasjoner setter seg godt inn i hva det innebærer. – Det er alltid forbundet med risiko å operere på kroppen. Hver enkelt kvinne må få god og riktig informasjon og selv ta stilling til dette, sier hun.

Fakta: Postoperative komplikasjoner

All kirurgi medfører en viss risiko. Det kan være risiko i forbindelse med bruk av narkose, infeksjon og arrdannelse. Sårinfeksjoner er en forholdsvis hyppig komplikasjon til kirurgiske inngrep utført i sykehus.

I forbindelse med ethvert kirurgisk inngrep er det en risiko for at det kan oppstå en infeksjon i operasjonssåret etter operasjonen. Det skyldes at bakterier under eller etter inngrepet spres til sårområdet og kan skape infeksjon, det vil si betennelse forårsaket av bakterier.

Operasjoner i buken er klart mer belastet med etterfølgende sårinfeksjon enn inngrep andre steder.

De mest typiske tegnene er økende smerter i såret og eventuelt feber.

Hos de fleste er kroppens infeksjonsforsvar selv i stand til å stoppe utviklingen av en større sårinfeksjon. Ved behov for annen behandling er det viktigste å åpne såret slik at puss og verk kan tømmes ut. I noen tilfeller er det kun nødvendig å fjerne noen få sting, mens andre ganger må en større del av såret åpnes. Deretter legges det gjerne inn drensrør eller en gummiplate som sikrer at puss får fortsette å tømme seg etter at man har stukket hull på en eventuell byll (abscess). 

Av og til brukes antibiotika for å fjerne bakterier. 

En sårinfeksjon vil forsinke tilhelingen og vil forlenge oppholdet på sykehuset. Hos noen kan det også medføre at arret etter operasjonen blir større og mer fremtredende en tid, enn det ellers ville blitt. I alvorlige tilfeller kan en sårinfeksjon utvikle seg til å bli en livstruende tilstand, men det skjer først og fremst blant på forhånd alvorlig syke og svekkede pasienter.

Kilde: Nhi.no

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer